Trump'tan Süleymani'ye ağza alınmayacak küfür!

Trump'tan Süleymani'ye ağza alınmayacak küfür!

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump bir mitingde İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani için skandal sözler sarf etti. Trump, 'Bu o.... çocuğu yüzünden çok sayıda insanın kolları ve bacakları yok" dedi.

2020.01.16 07:50 - Son Güncellenme: 2020.01.16 07:54 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Trump'tan Süleymani'ye ağza alınmayacak küfür!
02:01 Süleymani için cenaze törenine binlerce kişi katıldı

İLGİLİ VİDEO

Süleymani için cenaze törenine binlerce kişi katıldı

Donald Trump, Amerika Birleşik Devletleri'nde bu sene yapılacak başkanlık seçimleri için çalışmalarına devam ediyor. Trump, bu çalışmalar kapsamında Milwaukee'de bir miting düzenledi. ABD Başkanı Trump, son haftalara tüm dünyanın takip ettiği İran gerilimine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

ABD BAŞKANI TRUMP, SÜLEYMANİ'YE KÜFÜR ETTİ

Kendisinin verdiği emirle öldürülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'ye hakaretler yağdıran Trump, "O yol kenarı bombalarının kralıydı. Yapmaktan hoşlandığı şey buydu. Bu o..... ç..... yüzünden çok sayıda insanın kolları ve bacakları yok" dedi.

NE OLMUŞTU?

ABD'nin Bağdat'taki Büyükelçilik binasının basılmasıyla fitilin ateşlendiği gerilim sonrası, Kasım Süleymani düzenlenen drone saldırısıyla öldürülmüştü.

Süleymani'nin yanı sıra Haşdi Şabi örgütünün Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el Mühendis'in de aralarında bulunduğu 9 kişi daha aynı saldırıda hayatını kaybetti.

İran ise Süleymani suikastına misilleme olarak ABD'nin Irak'taki iki üssüne füze saldırısı düzenlemişti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2020.01.16 07:50 - Son Güncellenme: 2020.01.16 07:54 - HABER MERKEZİ
A