Trump açıkladı: Acil durum ilan ederim

Trump açıkladı: Acil durum ilan ederim

ABD Başkanı Donald Trump, hükümetin 35 gün kapalı kalmasına neden olan Meksika sınırına yapılacak duvara ilişkin, "21 gün çok hızlı geçecek. Anlaşma kolay olmayacak ama Demokratlarla pazarlık en kısa sürede başlamalı. O duvarı yapacağız." dedi.

2019.01.26 21:38 - Son Güncellenme: 2019.01.26 21:39 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Trump açıkladı: Acil durum ilan ederim

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'dan, hükümetin kapanmasına neden olan sınır güvenliği  konusundaki anlaşmazlığa ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD-Meksika sınırına inşa etmeyi planladığı duvar konusunda  Demokratlarla anlaşamamasına rağmen, hükümetin 3 haftalığına açılması talimatı  veren Trump, "21 gün çok hızlı geçecek. Anlaşma kolay olmayacak ama Demokratlarla  pazarlık en kısa sürede başlamalı. O duvarı yapacağız." diye konuştu.

ABD Başkanı Trump, geçen aylarda Latin Amerika'dan gelen iki göçmen  konvoyunu geri gönderdiklerini ancak 8 bin kişilik yeni bir konvoyun ABD'ye  gelmek için hazırlık yaptığını belirterek, "Güçlü bir duvarımız olsaydı, bu uzun  ve tehlikeli yolculuğa girişmezlerdi. Duvarı kur ve suç düşsün." ifadelerini  kullandı.

ABD Sınır Güvenlik Birimi şefi Mark Morgan'ın duvar konusunda Beyaz  Saray'ı destekleyen açıklamalarına da atıfta bulunan Trump, sınır güvenliğini  sağmak için duvarın şart olduğunu, aksi taktirde hükümetin tekrar kapanacağını  vurguladı.

"Uzlaşmaya varılmazsa Acil Durum ilan ederim"

Trump, dün, Beyaz Saray'ın bahçesinde basın mensuplarına bir açıklama  yapmış, 35 gündür kapalı olan federal hükümetin geçici olarak 3 haftalığına  açılması konusunda Kongre liderleriyle uzlaştığını ve bu süre içinde sınıra duvar  inşa edilmesi konusundaki müzakerelerin süreceğini açıklamıştı.

Anlaşmada Meksika sınırına duvar için kendisinin istediği 5,7 milyar  dolarlık bütçenin şimdilik yer almadığını bildiren Trump, "Eğer Kongre sınır  güvenliği konusunda adil bir uzlaşmaya varamazsa, 15 Şubat'ta hükümet yeniden  kapanır ya da ben Anayasaçerçevesinde elimdeki başka yetkileri (Acil durum ilan  etme) kullanırım." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2019.01.26 21:38 - Son Güncellenme: 2019.01.26 21:39 - HABER MERKEZİ
A