Trump'a büyük şok! Kapatılıyor
ABD Başkanı Donald Trump'ın "kişisel ve siyasi kar" amaçlı kullandığı iddia edilen Trump Vakfı'nın kapatılacağı duyuruldu.
2018.12.18 20:30 - Son Güncellenme: 2018.12.18 20:36 - Dünya - HABER MERKEZİNew York Başsavcısı Barbara Underwood yaptığı açıklamada, Trump'a ve 3 çocuğuna dava açıldığını anımsatarak, Trump Vakfının kapatılacağını bildirdi.
Underwood, vakıf ile ilgili yürüttüğü soruşturmada, "Trump Vakfının da dahil olduğu, Trump'ın başkanlık kampanyasında yasa dışı iş birliği, sürekli ve kasti olarak kendi yararına işlem yapma ve daha birçok konuda şok edici derecede kanunsuzluğa" rastlandığını belirtti.
"Bu hukukun üstünlüğü için önemli bir zafer, bu karar kanunların herkes için geçerli olduğunu açıkça ortaya koyuyor." ifadesini kullanan Underwood vakfa ait 1,75 milyon doların da başsavcılık ve eyalet yargıcının onayladığı diğer yardım kuruluşlarına aktarılacağını ifade etti.
Underwood haziranda yaptığı açıklamada, 2016'daki başkanlık seçimlerini etkilemek için ''yasa dışı siyasi koordinasyonda'' yer alması nedeniyle vakfa, Trump'ın kendisi ve çocuklarına dava açıldığını kaydetmişti.
Trump Vakfı ise New York Başsavcılığının açtığı davanın ''siyasi amaçlı'' olduğunu savunarak iddiaları reddetmişti.
Öne Çıkan Galeriler
Öne Çıkan Videolar
-
01:45
-
01:34
-
15:38
-
00:41
-
01:38
En Çok Okunanlar
- Başkan Bozbey sert konuştu: Siz...
- Bursa'da Trendyol Yemek mağduriyeti...
- Aile Bakanlığı açıkladı; 10 bin 125 TL...
- UEDAŞ duyurdu: Bursa'da elektrikler...
- İflas eden Tupperware, o fabrikalarını da...
- Bursa'da sular kesilecek: 17 Ocak BUSKİ su...
- ABD Yüksek Mahkemesi'nden TikTok yasağına...
- Ünlü tereyağı markası bakteri nedeniyle...
- Bursa'da otomobil korkuluklarda asılı...
- Bursa'da yaşlı kadını 'Polis' diyerek...
- Manken Deniz Akkaya'ya 13 yıl hapis cezası
- Bursa'da çarşı yine doldu taştı!
- Aldatıldığını iddia eden kadın deliye...
- Bursa'da zincirleme kaza: 2 yaralı
- Bursa Demirtaş Mahallesi'nde Başkan Bozbey...