"Transfer için sıcak kaynağa sahibiz"

"Transfer için sıcak kaynağa sahibiz"

Galatasaray İcra Kurulu Başkanı ve Galatasaray Sportif AŞ Genel Müdürü Lütfi Arıboğan'dan Diego ve F.Bahçe'yle de adı anılan Sneijder hakkında çarpıcı açıklamalar geldi.

2012.12.18 14:52 - Son Güncellenme: 2012.12.18 14:52 - Spor - HABER MERKEZİ
A
"Transfer için sıcak kaynağa sahibiz"

Galatasaray İcra Kurulu Başkanı ve Galatasaray Sportif AŞ Genel Müdürü Lütfi Arıboğan, "Hafta içerisinde kupa mağlubiyeti derbi için konsantrasyonumuzu arttırdı; ama böyle bir sonuç olmasa bile derbi farklıdır. Oyuncularımız ful konsantrasyonla oynadı. Kazandılar. Bize çok mutlu ettiler" dedi.

"NE OLURSA OLSUN ŞAMPİYONLUĞU KAZANMAK İSTİYORUZ"

Radyospor'dan Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Arıboğan, "Geçen sezonki gibi sezonu yüksek puan farkıyla önde götürebilir miyiz, bunu tahmin edebilmek çok zor; ancak tabii ki olursa çok mutlu oluruz. Ama olmazsa da şartlar ne olursa olsun, sonuna kadar mücadele edip, şampiyonluğu kazanmak istiyoruz" diye konuştu.

"GALATASARAY YAPI OLARAK ZOR MAÇLARI DAHA İYİ OYNAR"

Lütfi Arıboğan, "Şampiyonlar Ligi'nde tarihi bir sonuç aldık. Gruplardan çıktık, ilklerin takımı olarak önemli bir başarı daha elde ettik; bu bizi mutlu ediyor; ama yetmiyor. Daha ileri gitmek istiyoruz. İkinci turda bütün takımlar güçlü, hepsi tercih edilir; fakat biz kura kısmetine inanın bir takımız. Grup kuralarından önce de böyle düşündük; istediğimiz gibi bir grup çıktı. 2. turda hangi takım çıkarsa çıksın Galatasaray yapı olarak zor maçları daha iyi oynuyor. Umarım aynı konsantrasyonu gösterir ve tarihi bir başarı gösteririz" dedi.

"SELÇUK VE BURAK'IN AVRUPA'DAKİ BÜYÜK TAKIMLARIN LİSTESİNDE OLMASI ÇOK NORMAL"

Arıboğan, "Takımdaki pek çok oyuncu gibi, Selçuk İnan ve Burak Yılmaz da çok başarılılar. Dolayısıyla pek çok takımın dikkatini çekiyorlar. Bunu biliyoruz. Bize gelmiş özel bir bilgi yok; ama Avrupa'nın önemli takımlarının iki futbolcumuzu izlemesi süpriz değil. Son derece doğal, Avrupalı takımların merceğe altında olabilirler" ifadelerini kullandı.

"DIEGO RIBAS - WESLEY SNEIJDER"

Deneyimli yönetici, "Ünal Aysal'ın önerdiği Diego Ribas ve W.Sneijder isimleri üzerinde Fatih Terim yeni bir değerlendirme yapabilir mi?" sorusuna "Başkan ve Fatih hocanın dialoğundan farklı bir sonuç çıkarmamak gerekir. Bu dialog bir takımın daha iyi olabilmesi için kendi aralarında yaptıkları fikir alışverişidir. Ocak ayında transfer dönemi başlayacak; buna göre farklı isimler de olabilir. Aynı isimler de olabilir. Zamanı geldiğinde teknik heyetimizin eğilimi yönünde değerlendiririz" şeklinde cevap verdi.

"1. SINIF OLARAK NİTELENEN BİR OYUNCUYU İSTEDİĞİMİZ ANDA ALABİLİRİZ"

Lütfi Arıboğan transfer bütçesiyle ilgili olarak ise "Bu bahsettiğimiz oyuncuları hemen transfer edecek sıcak kaynağa sahibiz. Galatasaray sportif başarısının yanısıra finansal olarak da son derece olumlu gelişmeler yaşıyor. Eğer ihtiyaç olursa bu transferleri realize etmemizi sağlayacak kaynağımız var" dedi.

"GALATASARAY'I AVRUPA'NIN EN İYİ İLK 10 TAKIMI ARASINA SOKMAK HEDEFİ DOĞRULTUSUNDA GÖREVE GELDİM"

Arıboğan, "Başkan Ünal Aysal'ın temel misyonu Galatasaray'ı Avrupa'nın en iyi ilk 10 takımı içerisine sokabilmek, sizin kulüpte göreve gelmeniz, bu hedef doğrultusunda atılmış bir adım mıdır?" sorusuna "Öyle olduğunu tahmin ediyorum; çünkü Sayın Başkanımız vizyonu Galatasaray'ın kurumsallaşmasını tamamlamak, 2020 yılına kadar Avrupa'nın ilk 10 takımı arasına sokmak. Bu projeyi Galatasaray başarabilecek güçte. Bu hedefe giden yolda çalışıyor olmak bana gurur veriyor. Sahadaki gibi dışarıda da bir takım oluşturuyoruz. Hem sahadaki takımlarımız, hem de dışardaki takımımız bu dayanışmayla Türkiye'nin uluslararası düzeyde gurur duyduğu çok daha güçlü bir marka oluşturuyoruz" şeklinde cevap verdi.

"BİZ DE TARAFTARLARIN MAÇA GİTMESİNİ İSTİYORUZ"

Lütfi Arıboğan, Abdullan Kiğılı'nın ikinci yarıda Galatasaray taraftarı Kadıköy'e gelebilir çağrısı için ise "Biz dostluk ve derbiden yanayız; ama biz hem geride kalan derbi öncesinde hem de bundan sonraki derbilerde fikrimiz şudur: "Geçen sezon uygulanan bir uygulama bu sezon başında da karar altına alındı. Bizim amacımız taraftarlar deplasman maçlarına gitmesin şeklinde değil. Biz maçlara gidilmesini arzu ediyoruz; ancak sezon başında alınmış bir karardan bir anda vazgeçilmesini de doğru bulmuyoruz. Tabii sezon başında alınacak kararla taraftarların maçlara gitmesi bizim de en büyük arzumuz" şeklinde konuştu.

"BAĞDAT CADDESİ'NDEKİ SALDIRI ÇOK ÜZÜCÜ"

Lütfi Arıboğan son olarak, "Bağdat Caddesi'ndeki Galatasary Store'a yapılan saldırı üzücü bir olay. Sporda bunlar olmamalı. Spor alanlarındaki şiddet için son derece kapsamlı bir yasamız var. Ama şu anda tam anlamıyla uygulanamıyor. Bunun tam anlamıyla uygulanması Türk sporuna ayrıca katkıda sağlayacaktır. Galatasaray Store saldırı ayrıca kötü bir olay.  Biz Türk sporunu şiddetten arındırmaya çalışırken, bu tür haberler insanı üzüyor. Umarım bu tür şeylerden Türk sporu kurtulur" şeklinde konuştu.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2012.12.18 14:52 - Son Güncellenme: 2012.12.18 14:52 - HABER MERKEZİ
A