Transeksüel Öykü Bursadabugun.com'a çok özel konuştu - ÖZEL HABER

Transeksüel Öykü Bursadabugun.com'a çok özel konuştu - ÖZEL HABER

Bursa Gökkuşağı Derneği Başkanı transseksüel Öykü Özen, evinin kapısını Bursadabugun.com'a açtı. Kendisini Hürrem Sultan'a benzeten Özen, Hacca gitmeye hazırlandığını ve hayatında gelişen tüm olayları 'Öykü'nün Öyküsü' adlı kitaptan toplayacağını söyledi.

2012.02.11 01:32 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Transeksüel Öykü Bursadabugun.com'a çok özel konuştu - ÖZEL HABER
79541-transeksuel-oyku-bursadabugun-com-a-cok-ozel-konustu-ozel-haber-4f35b9ff647b8.flv

Mesut DEMİR/BURSADABUGUN.COM

Türkiye'nin ilk transseksüel evliliğini yapan Gökkuşağı Derneği Başkanı ve CHP Bursa Milletvekili aday adayı transseksüel Öykü Özen, evinin kapılarını Bursadabugun.com için açtı.
Çok farklı bir kişiliğe sahip olan ünlü transseksüel Öykü Özen, bilinmeyen bir çok yönünü anlattı. Hayatıyla ilgili önemli bir karar aldığını belirten Öykü Özen, "Türkiye'nin ilk transseksüel evliliğini yapmıştım. Eşimle ayrılmak için boşanma davası açtım. Artık bundan sonra şiddete uğrayan kadınlar için savaşacağım" dedi.

"YEMEKTEYİZ PROGRAMINA KATILMAYI ÇOK İSTEDİM"
Evde çok iyi yemek yaptığını dile getiren Özen, hayranları için 'İmam bayıldı' yemeği yaptı. Kendisini merak eden çok sayıda hayranı olduğunu dile getiren Özen, "İnsanlar benim nasıl bir hayatım olduğunu bilmeleri haklarıdır. Yemek yapmayı çok seviyorum. Hatta 'Yemekteyiz' programına bile katılmayı çok istedim.  Evde temizliğimi kendim yapar, bulaşıkları kendim yıkarım. Hemen hemen her yemeği yaparım. Akşam 8'de evimde olurum. Bazen arkadaşlarımla oturur sohbet ederim. Sevdiğim insanlarla oturup sohbet etmeyi seviyorum" dedi.

"KENDİMİ HÜRREM SULTAN'A BENZETİYORUM"
Muhteşem Yüzyıl dizisinin hayranı olduğunu kaydeden Özen, "Televizyon pek fazla seyretmem. Bir tek dizi haricinde. Muhteşem Yüzyıl dizisini beğenerek izliyorum. Aslında dizideki karakterlerle özdeşleştiği için belki de. Hürrem'i hayatımda kendim gibi görürüm. Eşi için yaptığı mücadeleler, eşinin hep kendisine ait olmasını istemiştir. Bazen başardığını düşünmüştür. Benim eşimle ilişkimde de bu vardı zaten. Eşim hiçbir zaman benim değildi. Ben hep ona sadık kalmaya çalışmışımdır. Onu hiçbir zaman rencide edecek aldatacak bir şey yapmamışımdır. Günlük yaşamımda da transseksüel kimliğim nedeniyle insanlarla mücadele etmişimdir, 'gay'ken de 'travesti'yken de hiçbir zaman fark etmiyor. İnsanların kişiliğine, başarılarına göre değil de, yatak odalarındaki kişiliğine göre hareket ediyorlar. İnsanları yargılamak kişilere düşmez. Bence insanları sorgulayacaksa Allah'ü Teala sorgular" diye konuştu.

"MİNİ ETEKLİ VEKİL OLMALI"
Oyunculuk konusunda kötü olmadığını ifade eden Özen, şöyle konuştu;
"Oyunculuk yeteneğim yok ama kötü de değilim. Dizilerde oynayan karakterlerin oyunculuk eğitimi aldığını düşünmüyorum. Keşke oyunculuk imkanı olsa, küçük de olsa bir rolde oynayabilsem. Ama ben hep tartışma programlarında yer almak istedim. İnsan tartışma programında konuşup kendini ifade ediyor. Dizilerde ise rol yapıyorsunuz. Ben Saba Tümer'i çok severim. Onunla karşılıklı kahkahalar atmak isterdim. İnsanlar asık suratlı mutsuz insanlardan bıkmışlar. Güzel ve gülen politikacı neden olamaz. Bence sakallı da bir milletvekili olabilir, başörtülü de, ama mini etekli de milletvekili olabilmeli."

"ÇİFTLİK EVİNDE YAŞAMAYI HAYAL EDİYORUM"
İleri yaşlarda küçük çiftlik evinde yaşamayı hayal ettiğini belirten Özen, "Kır hayatını ve hayvanları beslemeyi çok seviyorum. İnşallah Allah bunu ileriki yaşlarda nasip eder. Hayatımda şunu öğrendim, hayvanlar insanların en büyük dostu. Benim evimde de bir kör papağanım, köpeğim ve kedim var. Hayvanlarımın bana uğur getirdiğini düşünüyorum. Yaşadığım sürece de bakacağım. Çalışınca Allah hepsinin de rızkını veriyor" şeklinde konuştu.

"FANATİK OLMASA DA GALATASARAY TARAFTARIYIM"
Gazete yerine internet gazetelerini okumayı tercih ettiğini ifade eden Özen, "Hergün sabah gazete okurum. İnternetten düzenli olarak haberleri takip ederim. Magazin haberleriyle pek fazla ilgilenmem. Çünkü beni ilgilendiren konular değil. Benim için ekonomi siyaset, asayiş ve güncel haberleri takip ederim. Sıkı bir spor taraftarı değilim ama Galatasaraylıyım. Bursa'da olduğum için Bursaspor'un maçlarını takip ediyorum. Yaklaşık 25 yıldır Bursa'dayım. Hayatımda acı tatlı herşeyi Bursa'da yaşadım. Bursa benim için çok önemli. Biraz kilo vermek, daha zinde bir vücudum olması için spor yapıyorum. Hayatımı dolu dolu yaşamak istiyorum" diye konuştu.

"HACCA GİTMEK İSTİYORUM"
Geçmişte yıllar sonra ilk kez bir müftü ile karşılaştığını dile getiren Öykü Özen, "Ben İmam-Hatip Lisesi'ni bitirdim. Yıllar sonra karşılaştığı bir müftüye 'Beni tanımayan insanların olduğu bir yerde ben ölürsem, kadın mı yoksa erkek niyetiyle mi defnedersiniz' diye sordum. O da kadın olarak defnedileceğimi söyledi. İnsanların içlerinde öyle duygular var ki, bakıyorsunuz travestilerle birlikte oluyorlar. Senin evde karın varken, sevgilin varken neden bir travesti? Bazı insanlar o duyguları yaşıyor, ardından da tepki gösteriyor. Bugün bir travestinin evine kamera koysanız, kimlerin eve geldiğini görünce şaşırırsınız. Travestinin evine senin kocan, kardeşin, abin, amcan, dayın geliyor. Neden tepki gösteriyorsun. Ben tövbe edersem tam ederim. Hacca gitmeyi çok istiyorum. Orada tövbe ederek dua etmek istiyorum. Yatağımın ucunda Kur'an-ı Kerim'i ayırmıyorum. Çok iyi Arapça okuyorum. Mübarek gecelerde babama Yasin okuyorum. Şuan namaz kılmıyorum ama Hacca gidip geldikten sonra kılmak istiyorum" dedi.

"HAYATIMI KİTABA DÖNÜŞTÜRECEĞİM"
Hayatında çok şeyler yaşadığını ifade eden Özen, sözlerini şöyle sürdürdü;
"Hayatımda çok insanlar gelip geçti.  Acısıyla tatlısıyla çok şeyler yaşadım. Bu yaşadıklarımı kitap haline dönüştürmeyi düşünüyorum. Kitabın içinde herşey olacak. Hayatımdaki insanlar farklı isimlerde olacak ancak o isimler kimler olduğu tahmin edilebilecek. Kısaca bomba etkisi yaratacak bir kitap olacak. Kitabımı yazdıktan sonra uzak bir yerlere gidip tepkilere bakacağım."
Pul koleksiyonu bulunan Özen'in evinde temizliğe önem vermesi, oturma odası ve yatak odasında toplam 3 kütüphanenin olması, yemek ve temizliği kendisi yapması dikkat çekti. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.02.11 01:32 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A