Trakya'nın kanayan yarası Ergene nehri!

Trakya'nın kanayan yarası Ergene nehri!

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Ergene Nehri'nin kirliliğinin Trakya'nın kanayan yarası olduğunu ve nehrin Saros Körfezi'ne döküldüğü noktada artık ölü ve öldüren bir nehir haline geldiğini söyledi.

2013.10.08 10:02 - Son Güncellenme: 2013.10.08 10:03 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Trakya'nın kanayan yarası Ergene nehri!

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Ergene Nehri'ndeki kirliliğe değinerek, "Hükümetin bir an önce Ergene sorununun ülke sorunu olduğu gerçeğini kabul etmesini ve elini taşın altına koymasını istiyoruz" dedi.

Bölgenin çoğunluğu Çorlu, Çerkezköy, Lüleburgaz'da olmak üzere toplam 2 bin 757 adet sanayi kuruluşunu barındırdığını ifade eden Yüceer, bu sanayi yükü altındaki Ergene'ye bir günde doğal debisinin 3 katı kadar atıksu deşarj edildiğini belirtti.

Ergene'nin kimsenin çöplüğü olmadığını kaydeden Yüceer, Ergene Nehri'nin temizlenmesinin insan ve çevre sağlığının yok edilmesine karşı verilecek en büyük mücadele olduğunu vurguladı.

Ergene Nehri'nin zehir saçtığına, bölgede kanser vakalarının arttığına, tarımın tükendiğine ve yeraltı sularının kirlendiğine işaret eden Yüceer, şunları söyledi:

"Havamızın, suyumuzun, toprağımızın kirletilmesini istemiyoruz. Doğanın, çevrenin, canlıların katledilmesine karşıyız. Hükümetin bir an önce Ergene sorununun ülke sorunu olduğu gerçeğini kabul etmesini ve elini taşın altına koymasını istiyoruz. Bu sorunun çözümü hepimizin, her birimizin boynunun borcudur. Ergene sadece Trakya'nın sorunu değil, ulusal bir sorundur, ulusal bir tehdittir."

Toplantıda Trakya Halk Komitesi'nden katılımcılar, Ergene Nehri'nin temizlenmesi için derhal somut adımlar atılması gerektiğini vurguladılar ve Ergene Nehri'nin resimlerinin bulunduğu pankart açtılar.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.10.08 10:02 - Son Güncellenme: 2013.10.08 10:03 - HABER MERKEZİ
A