Trafonun taşıma maliyeti çocuklardan değerli mi? - ÖZEL HABER

Trafonun taşıma maliyeti çocuklardan değerli mi? - ÖZEL HABER

Alemdar Mahallesi'ndeki Özel İdare İlköğretim Okulu'nun bahçesinde bulunan yüksek gerilim trafosu, defalarca Osmangazi Belediye Meclisi'nde tartışılmasına rağmen okul bahçesinde bırakıldı. Taşıma maliyeti gerekçe gösterilerek okul bahçesinden kaldırılmayan trafo, yeni eğitim öğretim döneminde de öğrencilerle velilerin korkulu rüyası olacak.

2013.07.17 09:55 - Son Güncellenme: 2013.07.26 19:11 - Bursa Bölge
A
Trafonun taşıma maliyeti çocuklardan değerli mi? - ÖZEL HABER


Rabia DENİZ/BURSADABUGUN.COM

Osmangazi'ye bağlı Alemdar Mahallesi'ndeki Özel İdare İlköğretim Okulu'nun bahçesinde bulunan trafonun taşınmasıyla ilgili hiçbir adım atılmadı. Yüksek gerilim trafosu, defalarca Osmangazi Belediye Meclisi'nde tartışılmasına rağmen kaldırılmadı ve okul bahçesinde bırakıldı.  Geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde gündeme gelen okul bahçesindeki yüksek gerilim trafosu, tehlike saçmaya devam ediyor.  Taşıma maliyeti gerekçe gösterilerek okul bahçesinden kaldırılmayan trafo, yeni eğitim öğretim döneminde de öğrenciler ve velilerin korkulu rüyası olacak.

2010'DAN BU YANA...

Okul Bahçesinde bulunan trafonun kaldırılması için 2010 yılından beri defalarca Osmangazi Belediyesi'ne dilekçe veren mahalle muhtarı Ahmet Umutlu, 2012'de meclis gündemine alınan ancak sonuç çıkmayan trafoyla ilgili çözüm bulunmasını istedi. Veliler trafonun kaldırılmasını isterken, UEDAŞ 140 bin liralık taşıma bedelinin karşılanması durumunda yer değişikliğinin mümkün olduğunu belirtti. Osmangazi Belediye Meclisi ise bu bedeli ödememe kararı aldı. Öğrencilerin hayatını tehlikeye atacak trafonun taşınması ise rafa kalktı.

'OKULLAR AÇILMADAN ÖNCE TAŞINSIN'

Trafonun yerinin değiştirilmesini isteyen Umutlu, UEDAŞ yetkililerine uygun bir arazi de önerdi. Okulun dışında uygun bir arazi olduğunu belirten Umutlu, trafonun bu bölgeye taşınabileceğini söyledi. Çocukların can güvenliğini tehdit eden elektrik trafosunun yeni eğitim öğretim dönemi başlamadan yaz tatilinde mutlaka kaldırılması gerektiğini belirten Osmangazi Belediye Meclisi MHP Grup Sözcüsü Cemil Aydın, taşıma maliyetinin öğrencilerin hayatından daha değerli olmadığını söyledi.

'TRAFO PATLAYABİLİR'

Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Remzi Çınar ise, trafonun okulda öğrenim gören çocuk ve öğretmenlere zarar vereceğini ifade etti. Trafonun bir an önce kaldırılması çağrısında bulunan Çınar, "Normal şartlarda trafo merkezlerinin çocuk bahçesi ve okul bahçesi gibi yerlerde olması istenen bir durum değildir. Çocukların sağlığı tehlikededir.  Defalarca haberlerde okuyoruz trafo patlamaları ölümleri de beraberinde getiriyor. Üstelik bu trafonun okul bahçesinde yer alması facianın habercisi... En azından patlama riskine karşı bu trafonun UEDAŞ tarafından taşınması gerekiyor. Bunun yanı sıra çok yakınında bulunan çocuklar da manyetik alandan etkilenebilir" diye konuştu. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.07.17 09:55 - Son Güncellenme: 2013.07.26 19:11 - Yavuz Gerçeksi
A