Trabzonspor'da ipotek tartışması

Trabzonspor'da ipotek tartışması

TRABZONSPOR'da ipotek tartışması yaşanıyor. Bordo-mavili yönetimin, bazı yöneticilerin imza atmamasına rağmen Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ni banka kredisi karşılığında ipotek gösterdiği iddialarına kulüpten açıklama geldi.

2013.05.02 16:10 - Son Güncellenme: 2013.05.02 16:10 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Trabzonspor'da ipotek tartışması

Açıklamada, "İpotek banka kredisi için değil, hidroelektrik santrali projesinin öz kaynak finansmanı karşılığında gösterilmiştir" denildi.

YEREL BASINDA YER ALDI

Trabzonspor'un Denizbank'a olan kredi borçlarına karşılık Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ni 40 milyon lira bedelle ipotek olarak gösterdiği iddiası yerel basında ileri sürüldü. "Şok! Kulübün elindeki tek mülk de borçlar nedeniyle teminat gösterildi. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ne banka ipoteği! Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve Yönetim Kurulu'nun, Denizbank'taki kredi borçlarına karşılık Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ni 40 milyon bedelle ipotek olarak gösterdiği, ipotek işlemlerinin de Tapu Sicil Müdürlüğü'nde kayıtlara geçtiği söyleniyor" ifadeleri kullanılan haberde ayrıca Asbaşkan Nevzat Şakar ve bazı yöneticilerin ipotek işlemine imza koymadığı ileri sürüldü.

KULÜPTEN AÇIKLAMA: İPOTEK VAR AMA

Trabzonspor Kulübü, iddialar üzerine resmi intermet sitesinden bir açıklama yayınladı. Açıklamada, "Kulübümüze ait Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nin banka kredilerine karşılık ipotek gösterilmesiyle ilgili olarak medyada bazı haberler yer almaktadır. Söz konusu ipotek işleminin kulübün borçlarına yönelik gerçekleştirildiği bilgisi gerçeği yansıtmamakadır. Bahse konu tesislerimizin, kulübümüzün geleceğine yönelik en ciddi projelerden biri olan HES projesinin özkaynak finansmanı için gerekli olan banka kredisine finansman sağlanması amacıyla yapılan bu girişim normal prosedürün yerine getirilmesinden farklı bir amaç taşımamaktadır" denildi.

YÖNETİCİLERİN BİLGİSİ VAR

Açıklamanın son bölümünde, Asbaşkan Nevzat Şakar ve bazı yöneticilerin karara imza koymadığı iddiaları da yanıtlanırken, "Ayrıca bu operasyon yönetim kurulumuzun ortak görüşü doğrultusunda ve tüm yöneticilerimizin bilgisi dahilinde gerçekleştirilmiş bir operasyondur. Bunun dışında yapılan spekülasyonların hiçbiri gerçeği yansıtmamaktadır" ifadesi kullanıldı.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.05.02 16:10 - Son Güncellenme: 2013.05.02 16:10 - HABER MERKEZİ
A