Trabzonspor'da hedef 10 günde 3 galibiyet

Trabzonspor'da hedef 10 günde 3 galibiyet

Lider Galatasaray'la arasında 16 puan fark bulunan, buna karşılık düşme hattına sadece 6 puan uzaklıkta olan Trabzonspor, 10 gün içinde oynayacağı 3 maçtan da galibiyetle ayrılarak düzlüğe çıkmayı planlıyor.

2013.02.20 14:59 - Son Güncellenme: 2013.02.20 14:59 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Trabzonspor'da hedef 10 günde 3 galibiyet


Lig tarihindeki en kötü dönemlerinden birini yaşayan Trabzonspor, 27 puanla 12. sırada,  lider Galatasaray'ın tam 16 puan uzağında kaldı.

Düşme hattındaki Sanica Boru Elazığspor'un da sadece 6 puan üzerindeki Bordo-Mavililerde teknik direktör Tolunay Kafkas, futbolcularıyla yaptığı görüşmelerde 23 Şubat-4 Mart arasındaki 10 günlük sürede oynayacakları 2 lig ve 1 kupa maçından iyi sonuçlarla ayrılarak düzlüğe çıkmaları gerektiğini vurguladı.

23 Şubat cumartesi günü 20 puanla düşme hattında bulunan Mersin İdman Yurdu deplasmanına çıkacak olan Trabzonspor, 27 Şubat'ta sahasında Türkiye Kupası'ndaki son grup maçında Medical Park Antalyaspor'u ağırlayacak. Trabzonspor 3 maçlık zorlu dönemin son karşılaşmasını ise 4 Mart`ta deplasmanda Kasımpaşa ile yapacak.

6 puan ve tur bizi rahatlatır

Kötü geçen sezonun tesellisi ve Avrupa kupalarına gitmenin anahtarı olarak görülen Ziraat Türkiye Kupası'na büyük önem veren Bordo-Mavililer, Medical Park Antalyaspor'u yenip grup lideri olarak yarı final biletini almayı amaçlıyor. Mersin İdman Yurdu ve Kasımpaşa maçlarından da alınacak galibiyetlerin hem futbolcuların özgüvenlerini kazanmaları hem de taraftarın takımı sahiplenmesi adına önemli olduğunu vurgulayan Tolunay Kafkas, futbolcularını da bu yönde motive etmeye çalışıyor.

Sonra ilk derbi galibiyeti

Zorlu dönemin ardından Beşiktaş'la sahasında karşılaşacak olan Trabzonspor, rakibini yenerek bu sezonki ilk derbi galibiyetini almaya çalışacak. Bu sezon ilk yarı Fenerbahçe ve Galatasaray'la 0-0, Beşiktaş'la 1-1 berabere kalan Bordo-Mavililer, Fenerbahçe'ye 3-0 mağlup olmuş, 4 derbide 3 beraberlik 1 mağlubiyet elde etmişti.

Bamba'ya moral takviyesi

Mersin İdman Yurdu maçında cezalı olan Giray'ın yerine Mustafa-Bamba ikilisinin görev yapabileceği vurgulandı. Sivasspor ve Fenerbahçe maçlarındaki formsuzluğuna rağmen Fildişi Sahilli oyuncu, Giray'ın cezası nedeniyle forma şansı bulacak. Tolunay Kafkas'ın, Bamba ile görüşerek moralini düzeltmeye çalıştığı belirtildi.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.02.20 14:59 - Son Güncellenme: 2013.02.20 14:59 - HABER MERKEZİ
A