Trabzonspor'da bahar havası

Trabzonspor'da bahar havası

Spor Toto Süper Lig'de son 3 maçta elde ettiği 9 puan ile rahat bir nefes alan Trabzonspor'da bahar havası esmeye başladı.

2013.05.02 13:07 - Son Güncellenme: 2013.05.02 13:07 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Trabzonspor'da bahar havası

Önceki maçların aksine Kayserispor maçına yüksek moralle hazırlanan bordo-mavililerde tüm hesaplar Ziraat Türkiye Kupası üzerine yapılıyor. Teknik Direktör Tolunay Kafkas ise moral ve motivasyonu yüksek tutma adına oynayacakları maçları kazanmaları gerektiğini vurguluyor.
7 Nisan Pazar günü deplasmanda 1-0 kaybedilen Akhisar Belediyespor maçı sonrası bütün her şeyin dip yaptığı ve Sadri Şener ve yönetiminin kongre kararı aldığı Trabzonspor'da, 3 hafta öncesine kadar her şey olumsuz giderken üst üste kazanılan Orduspor. Eskişehirspor ve Gençlerbirliği galibiyetleriyle birlikte kara bulutlar dağılmaya başladı. Bordo-mavili takım önceki maçların aksine Kayserispor müsabakasına başta teknik heyet ve futbolcular olmak üzere yüksek moralle hazırlanıyor. Spor Toto Süper Ligde rahat bir konuma gelen Trabzonspor, ligin geri kalan bölümünde oynayacağı maçları da kazanarak gelecek sezon adına umut veren bir takım konumuna gelmek isterken, Ziraat Türkiye Kupası rövanş maçında Sivasspor engelini aşıp kupaya giden kapıyı aralamanın planlarını yapıyor.

KAFKAS: "OLUMLU HAVAYI DAĞITMAYALIM"
Son 3 maçta özgüvenlerini kazanma adına ortaya koyulan mücadeleden memnun olduğunu futbolcularına aktaran Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, bu sezonki tek hedeflerinin Ziraat Türkiye Kupası olduğunu yineledi. Kupaya giden yolda morallerini ve motivasyonlarını yüksek tutma adına önlerinde oynayacakları maçları kazanmaları gerektiğini ifade eden genç teknik adam bu hedef doğrultusunda deplasmanda oynayacaklarını Kayserispor maçının önemli olduğunu belirtti. Futbolcularından yakaladıkları olumlu havanın dağılmaması adına mücadelelerini sonuna kadar sürdürmelerini isteyen Kafkas, yakaladıkları galibiyet serisini devam ettirecek güç ve inanca sahip olduklarını söyledi.

TRABZONSPOR'DA HEDEF İLK 5 TAKIM ARASINA GİRMEK
Bu sezon aldığı saha sonuçları sonrası taraftarını üzen Trabzonspor, üzdüğü taraftarının gönlünü alma adına Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine getirerek Avrupa vizesi almayı hedeflerken, ligde ise ilk 5 takım arasına girme hesapları yapıyor. 1 puan averajla rakibi Kayserispor'un önünde 7. sırada olan bordo-mavili takım önünde ise yine 1 puan averajla Gençlerbirliği 43 puan ile 6.sırada yer alıyor. Bu 3 takımın önünde ise 46 puan ile Kasımpaşa 5. sırada yer alıyor. Karadeniz ekibi, bu hedefini gerçekleştirme adına Kayserispor engelini kayıpsız geçerek Kasımpaşa'nın puan kaybetmesini bekleyecek. 8. sırada bulunan Kayserispor, 7. sırada bulanan Trabzonspor ve 6. sırada bulunan Gençlerbirliği'nin 43 puanı bulunuyor.

KAYSERİ'YE YOLCULUK YARIN
Trabzonspor, Spor Toto Süper Ligi'nin 32. haftasında deplasmanda oynayacağı Kayserispor maçı için yarın Türk Hava Yolları'na ait özel bir uçak ile Kayseri'ye hareket edecek. Bordo-mavili takım, sabah saatlerinde Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde gerçekleştireceği antrenman sonrası 16:00'da Kayseri'ye gidecek.

TRABZONSPOR OLĞANÜSTÜ KONGRESİNE DOĞRU
Bu arada 25-26 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan olağanüstü kongre öncesi aday bolluğu yaşanan Trabzonspor'da, başkan adayları çalışmalarını sürdürüyor. Aralık ayında yapılması gereken genel kurulun yönetim tarafından 25-26 Mayıs'a alınmasının ardından kulisler hareketlenirken, başkan adayları da ortaya çıkmaya başladı. Eski başkan yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu ve eski yöneticilerden Metin Atasoy başkan adaylıklarını açıklayan ilk isimler olurken iş adamı Emre Aksoy da aday olacağını duyurmuştu. Trabzon'da kulisleri hareketlenmeye başlarken, Medical Park Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, yarın düzenleyeceği basın toplantısıyla adaylığını açıklayacak. Prof. Dr. Hakan Kulaçoğlu'nun da liste çalışmalarını yürüttüğü ve birkaç gün içinde adaylığını açıklayacağı belirtiliyor. Sadri Şener'in tavrı ise netlik kazanmazken, önümüzdeki günlerde mevcut başkan Şener'in adaylık konusunda bir karar vereceği öğrenildi.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.05.02 13:07 - Son Güncellenme: 2013.05.02 13:07 - HABER MERKEZİ
A