Trabzon'da yangın 6 evi kül etti

Trabzon'da yangın 6 evi kül etti

Trabzon'un Araklı ilçesi Taşgeçit Mahallesinde, çıkan yangında 6 ev kül oldu.

2021.01.13 20:22 - Son Güncellenme: 2021.01.13 21:29 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Trabzon'da yangın 6 evi kül etti

Yangın, saat 18:00 sıralarında Araklı ilçesi Taşgeçit Mahallesinde iddiaya göre yakılan anız ateşinin rüzgarın da etkisiyle yayılması sonucu çıktı. Bitişikteki evlere sıçrayan alevleri görenler, itfaiye ekiplerine haber verdi.

Boş olan evler kısa sürede alevlere teslim oldu. Yangında ilk belirlemelere göre 6 ev kül oldu.

İtfaiye ekipleri alevlerin diğer evlere sıçramaması için soğutma çalışması yürütüyor. Can kaybı ve yaralananın olmadığı yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yangının yaşandığı mahalleye gelen ve söndürme çalışmalarını yerinde inceleyen Vali İsmail Ustaoğlu, yetkililerden bilgi aldı.

Vali İsmail Ustaoğlu, yangında ilk belirlemelere göre 7 ev ve 2 tane samanlığın yandığını belirterek "Yangın söndürme çalışmaları devam ediyor. Herhangi bir can kaybımız yok. Buradaki evleri yanan vatandaşlarımızın geceyi geçirecekleri yer için tüm tedbirlerimizi almış durumdayız. İçişleri Bakanımız da aradı bizden yangınla ilgili bilgi aldı" dedi.

Vali Ustaoğlu, yangının çıkış nedeniyle ilgili olarak ise "Henüz neden çıktığı ile ilgili bir bilgimiz yok. Bölgede 2 gündür sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve şiddetli rüzgarın yangının çıkışında ve yayılmasında etkili olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.01.13 20:22 - Son Güncellenme: 2021.01.13 21:29 - HABER MERKEZİ
A