Trabzon'da savcıya rüşvete soruşturma

Trabzon'da savcıya rüşvete soruşturma

Trabzon Adliyesi'nde görevli Cumhuriyet Savcısı 46 yaşındaki M.İ.'ye rüşvet verdikleri iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada, gözaltına alınan 4 kişi, çıkartıldıkları mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Savcı hakkında müfettişlerin incelemesi ise sürüyor.

2013.03.01 17:17 - Son Güncellenme: 2013.03.01 17:17 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Trabzon'da savcıya rüşvete soruşturma

Trabzon'da yaklaşık 7 ay önce T.T. adlı kişi, alkollü araç kullanmak ve ateşli silahla çevreye rahatsızlık vermek suçlamasıyla gözaltına alındı. 2 ruhsatlı silahla yakalanan ve hakkında soruşturma başlatılan T.T., işlemlerin ardından serbest bırakıldı. İddialara göre el konulan 2 silahı geri almak isteyen T.T., bir aracı vasıtasıyla Trabzon Cumhuriyet Savcısı M.İ. ile temasa geçti.

Bir süre sonra bazı kişilerin konuyla ilgili ihbarda bulunması üzerine Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Adem Kul, T.T. ile Y.Y., C.Ç. ve S.B. hakkında soruşturma başlattı. Savcılığın talimatıyla Trabzon Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince teknik takibe alınan bu kişiler savcı M.İ.'ye rüşvet suçlamasıyla gözaltına alındı. Dün akşam saatlerinde adliyeye sevk edilen T.T., Y.Y., C.Ç. ve S.B., nöbetçi mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Savcısı M.İ. hakkında bu kişilerden pahalı bir cep telefonu ve para aldığı iddiasıyla  başlatılan soruşturma kapsamında 2 müfettiş incelemelerini sürdürüyor.
 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.03.01 17:17 - Son Güncellenme: 2013.03.01 17:17 - HABER MERKEZİ
A