Tosuncuk'u Ferrari merakı yaktı

Tosuncuk'u Ferrari merakı yaktı

Çiftlik Bank'ın kurucusu 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın'ın Uruguay'da kara para aklama suçundan polis tarafından arandığı ortaya çıktı. 2017 yılının Kasım ve Aralık aylarında Ferrari kullanırken paylaştığı video ile Uruguay polisinin radarına giren Tosuncuk Mehmet Aydın'ın, ülke Varlık Aklama Sekreterliği tarafından araştırıldığı ve Osman isimli bir Türk'ün sahibi olduğu inşaat malzemeleri satan bir şirket aracılığıyla 8 milyon doları aklamaya çalıştığı belirtildi. Mehmet Aydın'ın mallarına devlet el koyarken, satışa çıkan mallar 8 milyon doları karşılamadı. Öte yandan Aydın'ın Uruguay'da yaşadığı ev ortaya çıktı. Bin 500 metrekarelik arsa içerisinde yer alan 500 metrekarelik malikanede sauna, ısıtmalı yüzme havuzu, üç yatak odası ve altı banyo yer alıyor. Kendisine ait 70 metre uzunluğunda iskelesi olan lüks malikanede rulet masasının da olduğu kumar bölümü de bulunuyor.

2021.07.09 16:24 - Son Güncellenme: 2021.07.09 17:01 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Tosuncuk'u Ferrari merakı yaktı
04:36 Tosuncuk'un Bursa'da bulaşıkçılık yaptığı dönemden iş arkadaşı konuştu

İLGİLİ VİDEO

Tosuncuk'un Bursa'da bulaşıkçılık yaptığı dönemden iş arkadaşı konuştu

Çiftlik Bank vurgunu sebebiyle 2018 yılında Türkiye'den Uruguay'a kaçtığı ortaya çıkan Tosuncuk Mehmet Aydın ve ağabeyinin 8 milyon dolar aklama suçlamasıyla arandığı ortaya çıktı.

Fatih Aydın'ın Uruguay'da gözaltında olduğu belirtilirken, içlerinde bir Ferrari, bir yat ve 10 arabanın da bulunduğu mal varlığına el konuldu.

FERRARİ VİDEOLARI POLİSİN DİKKATİNİ ÇEKTİ

El Observador'un haberinde, 2017 yılının Kasım ve Aralık aylarında Ferrari aracıyla çektiği videoyu sosyal medyada paylaşan Mehmet Aydın'ın Uruguay polisi tarafından dikkat çektiği ve ülke Varlık Aklama Sekreterliği'nin mal varlığının nereden geldiği üzerine araştırma yaptığı belirtildi.

Araştırma sonucunda Aydın kardeşlerin inşaat malzemeleri satan bir şirket aracılığıyla kara para aklamaya çalıştığı ortaya çıkarken, Eylül 2018'de Aydın kardeşler ve inşaat şirketinin sahibi Osman hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

8 MİLYON DOLARLIK ANLAŞMA

Savcılığın Osman'la anlaştığı aktarılan haberde, kara para aklama suçundan yoğun denetimli serbestlik ile dört yıl altı ay hapis cezası verildiği bildirildi.

Davanın savcısı Enrique Rodriguez'in, Osman ile yapılan anlaşma üzerine, Ferrari, yat ve diğer mal varlıklarının satılıp 8 milyon doların karşılanması karşılığında anlaşma sağlandığını belirtti.

MALLAR BORCU KARŞILAMADI

El Observador, Uruguay'daki mallarına el konulan Mehmet Aydın'ın Ferrari'sinin 2019 yılında yapılan bir müzayedede 271 bin dolara alıcı bulduğunu aktarırken Uruguay San Jose'deki malikanesinin ise 291 bin dolara satıldığını belirtti.

Satılan malların 8 milyon dolarlık kara para aklama suçunu karşılamadığı belirtildi.

Aydın kardeşlerin, ortakları Osman'ın hapis cezası aldığı sırada, Brezilya'ya kaçtığı belirtilirken El Observador'un İçişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberinde Fatih Aydın'ın annesiyle birlikte Uruguay Jaureguiberry'de yaşayan bir oğlu olduğunu, bu nedenle müfettişlerin ülkeye sık sık girdiğinden şüphelendiğini söyledi.

Ortak Osman'ın ise, 2007 yılında Uruguay'a gelen ve UPM tesisinde kaynakçı olarak çalıştığı, Mehmet Aydın'ın ülkeye gelmesinin ardından varlıklarının her geçen gün arttığı bildirildi.

YAŞADIĞI EV GÖRÜNTÜLENDİ

İki yıl içinde yaklaşık 80 bin kişiden 500 milyon TL'den fazla para toplayarak kaçan Aydın'ın yaşadığı malikane ortaya çıktı.

Uruguay'ın en lüks yerlerinden biri olan San Jose'deki Marina de Santa Lucia bölgesindeki ev bin 500 metrekarelik bir arsanın içerisinde bulunuyor.

500 metrekarelik malikanede sauna, ısıtmalı yüzme havuzu, üç yatak odası ve altı banyo bulunurken evin içerisinde kumar bölümü de var.

Rulet ve bilardo masası bulunan ev deniz kıyısında olduğu görülürken, evin kendine ait yetmiş metre uzunluğunda iskelesi bulunuyor.

Bir barı andıran salonun yanı sıra, şarap mahzeninin de bulunduğu evde, ikisi bahçede olmak üzere üç barbekü alanı yer alıyor.

8 milyon dolar kara para aklama suçu nedeniyle mallarına el koyulan Tosuncuk'un Ferrari'si 2019 yılında 271 bin dolara satılırken, yaşadığı malikane de geçtiğimiz ay 290 bin dolara satılmıştı.

TOSUNCUK'UN EVİNDEN DİĞER KARELER...

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.07.09 16:24 - Son Güncellenme: 2021.07.09 17:01 - HABER MERKEZİ
A