Tosuncuk isim verdi! Korktuğu için ofisi Bursa'dan İstanbul'a taşımış

Tosuncuk isim verdi! Korktuğu için ofisi Bursa'dan İstanbul'a taşımış

'Çiftlik Bank' davasının bir numaralı sanığı Mehmet Aydın tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Tosuncuk lakaplı Aydın'ın savcılık ifadesi ortaya çıktı. Tosuncuk ifadesinde Ebubekir K. isimli kişi hakkında çeşitli iddialarda bulunarak "Suriye'deki mücahit kardeşlerimize destek olman gerekiyor diyerek benden para istedi. Tamam hallederiz diyerek geçiştirdim. Sonrasında yurtdışına eşim ile birlikte önce Uruguay ve Arjantin'e çıkış yaptım" dedi.

2021.07.07 15:03 - Son Güncellenme: 2021.07.07 17:43 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Tosuncuk isim verdi! Korktuğu için ofisi Bursa'dan İstanbul'a taşımış
01:58 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın adliyeye sevk edildi

İLGİLİ VİDEO

'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın adliyeye sevk edildi

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 3 Temmuz'da İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınan "Çiftlik Bank" davası sanığı Mehmet Aydın tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Aydın'ın, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde 4 gün süren işlemleri tamamlandı. 26 saatlik sorgunun ardından Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen zanlı, İstanbul Anadolu Adliyesine sevk edildi. Aydın, savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

SAVCILIK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Mehmet Aydın savcılığa verdiği ifadede şirketi kurduktan 1 ay sonra 10 bin üyeden 30 bin lira para kazandığını ve bu parayla daha fazla kişiye ulaşmak için reklam yaptığını söyledi. Şirketin hızla büyümeye başladığını anlatan Aydın, "2016 yılının başlarında hayallerimi gerçekleştirmek adına Bursa'da çiftlik kiraladım ve bu çiftliğe hayvan alarak üretim yapmaya başladık" dedi.

GRAFİKERLERİ DE ONU DOLANDIRMIŞ

Yaptığı açılışlardan sonra üye sayısının hızla arttığını söyleyen Aydın, çağrı merkezi kurduklarını, sosyal medya uzmanı ve grafiker aldığını söyledi. Bir süre sonra grafiker olarak işe aldığı iki kişinin hesabına para geçirdiğini fark ettiğini anlatan Aydın iki kişiyi işten çıkardığını söyledi.

Bir süre sonra Ebubekir K. isimli kişinin yanına geldiğini anlatan Aydın, "Kendisini bana mafyavari biri olarak tanıttı. Ayrıca çalışanlarımızdan birinin akrabasıydı. Sık sık ofise gelip gidiyordu. Bana beni koruyacağını, piyasada yeni olduğum için diğer şahısların beni harcayacağını bu nedenle bana korumalık yapabileceğini söyledi. Ben kendisinden korktuğum için kendisini geçiştirdim. Sonrasında sürekli ofisime silahla gelmeye başladı. Davetli olmadığım halde düğünüme, balayımı yaptığım Antalya'ya yanıma geldi. Sürekli benden para istiyordu" dedi.

"BENİ TEHDİT ETTİ"

Ebubekir K. isimli kişinin daha sonra yanında terörist olduğunu düşündüğü iki kişi ile geldiğini anlatan Aydın, "Suriye'deki mücahit kardeşlerimize destek olman gerekiyor diyerek benden para istedi. Tamam hallederiz diyerek geçiştirdim. Sonrasında yurtdışına eşim ile birlikte önce Uruguay ve Arjantin'e çıkış yaptım" dedi.

"LÜKS MARKA ARACIMI SATIP PARASINI VERMEDİ"

Mafyavari kişilerin tehditlerinden korktuğu için Çiftlik Bank faaliyetlerini gayri resmi olarak yurtdışından yürüttüğünü söyleyen Aydın ekibinin de yanına geldiğini söyledi. Ebubekir K. isimli kişinin tehditlerinden korktuğu için bir süre Uruguay'da kaldığını söyleyen Aydın, "Sonra Türkiye'deki işimin başına geri döndüm. Ebubekir K. isimli kişinin baskılarından dolayı ofisi İstanbul'a taşıdıklarını anlatan Mehmet Aydın, "Ben yurtdışına gitmeden önce Ebubekir K. benim BMW i8 marka aracımı satmak için benden vekaletname aldı. Kendi aracını da kullanmam için bana verdi. Ancak sattığı lüks aracımın parasını bana vermedi. Bu süreçte Ebubekir K. beni ve ailemi ölümle tehdit etti.

"ALMANYA, AMERİKA, UKRAYNA.."

2017 yılında İstanbul da 50 milyon lira sermaye ile yeni bir şirket kurduğunu anlatan Aydın, "Ayrıca Arjantin'de firma kurmaya çalıştığım dönemde işlerin daha da büyümesi ve ulusal alanda faaliyet gösterebilmek amacıyla Almanya, Amerika, Dubai, Ukrayna ve Azerbeycan ülkelerinde firmalar kurdum. Bu firmaların faaliyetleri benim talimatlarım doğrultusunda yürütülmekteydi" dedi.

"SORUŞTURMA BİTİNCE DEVAM ETMEYİ DÜŞÜNDÜK"

"Büyük yapmış olduğum faaliyetlerim yolunda gitmekteydi. Paralar kazanmaya başlamıştım" diyen Mehmet Aydın, "Ancak bunlar devam ederken sosyal medyada bir takım haberler çıkmaya başladı. Bu haberler bizim çiftliklerimizin olmadığı ve insanların gözünü boyadığımız şeklindeydi. Bu haberlerin ardından Gümrük ve Ticaret Bakanlığı gerekli incelemeleri başlatarak hakkımızda soruşturma başlattı. Soruşturma sonucu Türkiye'deki bankalar bizimle çalışamayacaklarını söyleyerek hesaplarımızı kapattılar. Biz de bunun üzerine sıkıntıya düşeceğimizi düşünüp sistemi geçici olarak durdurduk. Soruşturma sonucunda devam etmeyi düşünüyorduk" dedi.

7 ADET VİLLA ARSASI, 700 BİN DOLARLIK YAT

Haberlerin artmasıyla korkan üyelere ana paralarını iade ettiklerini anlatan Aydın, "Ben 24 Ocak 2018 tarihinde Dubai'ye geçtim. Buradaki amacım Dubai'deki şirketimin son kuruluş prosedürünü gerçekleştirmekti. Sonra Uruguay'a geçtim. Burada Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Çiftlik Bank ponzidir şeklinde açıklama yaptı. Üyeler çiftliklere gittiler, tüm bu konular basına yansıdı. Suç duyurusunda bulundu üyeler savcılıklara. Türkiye benim Uruguay'dan iademi talep edince Brezilya'ya geçtim ve oraya yerleştim. Uruguay yetkili makamları hakkımda kara para aklama soruşturması başlattı. Mal varlıklarıma el konuldu. Benim ve eşimin lüks araçlarına el konuldu. 700 bin dolar değerinde yatıma, 7 adet villa arsasına şirkete ait inşaat malzemelerine, şirkete ait araçlara el konuldu" dedi.

"YANLIŞ İNSANLARLA TANIŞTIM HATA YAPTIM BEN DE MAĞDURUM"

Ağabeyi Fatih Aydın'ın da teslim olacağını düşündüğünü söyleyen Mehmet Aydın, "Uruguay'dan çıktığımda Brezilya'ya geçtiğim sırada 50 bin Euro ve 3 Bitcoin olmak üzere toplam 100 bin dolar param vardı. 3 yıl boyunca bu parayla geçindim. Ben hakkımda soruşturma başlatıldığında Türkiye adli makamlarınca tüm belgelere el konulmuştu. Ancak Dubai'ye giderken çantamda birtakım belgeler vardı. Bu belgeler Türkiye'ye teslim olurken yanımda getirdim. Emniyete teslim ettim. Bu evraklar Çiftlik Bank organizasyonu ile ilgili elimde kalan son evraklardır. Kimseyi dolandırmak niyetiyle başlamadım. Bazı hatalarım oldu. Yanlış insanlarla tanıştım. Yanlış insanlarla çalıştım. Bu nedenle ben de Çiftlik Bank oyunundaki üyeler gibi mağdur oldum. Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istemiyorum" dedi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.07.07 15:03 - Son Güncellenme: 2021.07.07 17:43 - HABER MERKEZİ
A