Toronto tarihinde bir ilk

Toronto tarihinde bir ilk

Toronto Film Festivali'nin açılışı U2 belgeseliyle yapılacak

2011.07.28 17:22 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Toronto tarihinde bir ilk

8 Eylül'de başlayacak ve Oscar'lar için ön tur olarak nitelendirilen Toronto Film Festivali, 36 yıllık tarihinde ilk kez açılışını bir belgeselle yapıyor. 'Uygunsuz Gerçek'in yönetmeni Davis Guggenheim'ın yönettiği 'From The Sky Down' adındaki belgeselin konusu ise U2. Rock grubunun, yıllarca ayakta kaldığını belirten yönetmen Guggenheim, belgeselinin de bunun nedenlerini araştırdığını söylüyor.

Bu yıl da bol yıldızlı bir programla seyirci karşısına çıkan Toronto'nun film seçkisi iştah kabartıcı. Festivalde bu sene prömiyerini yapacak filmler arasında Luc Besson'un Michelle Yeoh'lu aksiyon filmi 'The Lady', Bennett Miller'ın Brad Pitt'i başrole getirdiği beyzbol hikayesi 'Moneyball', Michelle Williams'ın yıldızı olduğu 'Take This Waltz' ve Fernando Meirelles'in Arthur Schnitzler oyunu 'La Ronde'dan uyarladığı ve Rachel Weisz, Jude Law, Moritz Bleibtreu gibi bir kadroyu bir araya getirdiği '360' da var. Merakla beklenen filmler yönünden zengin programda, Joseph Gordon Lewitt'in bir kanser hastasını canlandırdığı ve konuya daha mizahi bir açıdan yaklaşan '50/50', Michael Winterbottom'ın 'Jude' ve 'The Claim'den sonraki üçüncü Thomas Hardy uyarlaması 'Trishna' ve Francis Ford Coppola'nın yeni korku filmi 'TWIXT' de yer alıyor. George Clooney ise hem Alexander Payne'in yönettiği 'The Descendants'la hem de Venedik Film Festivali'nin açılışını yapacak, kendi yönettiği 'Idles of March'la konuk oluyor.

Indiewire blog'unun haberine göre programda dünya prömiyeri değil de Kuzey Amerika prömiyeri yapılacağı duyurulan filmlerin daha sonra asıl Venedik Film Festivali'nde yer alması kuvvetle muhtemel. Bu listede ise Madonna'nın yeni yönetmenliği 'W.E.', David Cronenberg'in Freud ve Jung hikayesi 'A Dangerous Method', yeni Steve McQueen filmi 'Shame' ve Marjane Satrapi'nin kendi çizgi romanından Vincent Paronnaud'yla uyarladığı 'Chicken with Plums' gibi yapımlar bulunuyor.
HABERTÜRK

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2011.07.28 17:22 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A