TÖRE KURBANININ CENAZESİNE KADINLAR SAHİP ÇIKTI

TÖRE KURBANININ CENAZESİNE KADINLAR SAHİP ÇIKTI

19 yaşındaki genç kız, ağabeyi tarafından 40 bıçak darbesiyle katledildi. Genç kızın ortada kalan cenazesine muhtar ve kadınlar sahip çıktı

2011.03.01 16:48 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
TÖRE KURBANININ CENAZESİNE KADINLAR SAHİP ÇIKTI

Cinayeti aile meclisi kararı ile işlediği öne sürülen genç kızın ağabeyi M.F. (20) kayıplara karışırken, aralarında anne, baba, ablanın da bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Töre cinayetine kurban giden genç kızın ortada kalan cenazesine aile fertleri ve yakınları sahip çıkmayınca, cenazeye mahalle muhtarı ve komşu kadınlar tarafından morgdan alınarak toprağa verildi.

BOĞAZI KESİLMİŞ
Mezitli İlçesi'ne bağlı Viranşehir sahilinde bir derenin denize döküldüğü kesimde yer alan menfezin altında dün öğle saatlerinde boğazı kesilmiş, vücudunun çeşitli yerlerinden yaklaşık 40 bıçak darbesi ile öldürülmüş durumda genç bir kızın cesedi bulundu. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Morgu'na alınan cesedin yapılan kimlik tespitinde, 3 Şubat'ta evinden "Bakkala gidiyorum" diyerek çıkan ve bir gün sonra ise Siteler Polis Merkezi'ne ailesi tarafından kayıp başvurusu yapılan Hatice F.'yi ait olduğu belirlendi.
AĞABEYİNE İHBAR ETTİ
Olayla ilgili soruşturmayı derinleştiren Cinayet Masası ekipleri, önemli ip uçlarına ulaştı. Yapılan araştırma sonucunda, genç kızın öldürülmeden bir gün önce Mezitli İlçesi'nde gezerken kayıp olduğunu bilen ağabeyi M.F'nin bir arkadaşı tarafından görüldü. İsmi gizli tutulan kişi bunun üzerine arkadaşı olan ağabeyini arayarak, "Kız kardeşin şu an Mezitli'de geziyor" bilgisini verdi. Ağabeyi de, "Takip et, izini sakın kaybetme geliyorum" dedi. Bunun üzerine soluğu Mezitli'de alan ağabey, izini bulduğu kız kardeşini sakinleştirerek, ihbarcı arkadaşı ve kendisi ile birlikte bir lokantada yemek yedi.

Posta 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.03.01 16:48 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A