Toptan'dan örnek davranış

Toptan'dan örnek davranış

AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür Bakanlığı ve TBMM Başkanlığı yaptığı dönemlerde kendisine verilen 400'e yakın hediyeyi Zonguldak Valiliği'ne bağışladı. Valilik, hediyeleri sergide halkın ziyaretine açtı.

2013.04.15 16:05 - Son Güncellenme: 2013.04.15 16:05 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Toptan'dan örnek davranış

 


1991'de Milli Eğitim, 1995'te Kültür Bakanlığı, 2007-2009 yılları arasında da TBMM Başkanlığı yapan Köksal Toptan, yurt dışı ve yurt içi geziler ile kendisine yapılan ziyaretlerde verilen tablolar, vazolar, porselen takımlar, kilimler, ülke parlamentolarının resimleri, halıların da yer aldığı 400'e yakın hediyeyi, Zonguldak Valiliği'ne bağışladı. Valilik, daha çok Meclis Başkanlığı dönemini kapsayan armağanları sergileme kararı aldı. Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'ndeki, 'Köksal Toptan Armağan Eserleri Daimi Sergisi', Vali Erol Ayyıldız ve Köksal Toptan tarafından açıldı. Serginin açılışına Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mahmut Özer, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Burhan İnan da katıldı.

Sergiyi gezen Toptan, kendisine verilen bütün armağanların ayrı bir anlamı olduğunu söyledi. Hediyelerin birçoğunu unuttuğunu, sergide gördüğünde yeniden hatırladığını belirten Toptan, şöyle konuştu:

"Benim için müstesna bir gün. Toplum olarak, birey olarak ihtiyaç duyduğumuz önemli özelliklerden birisinin vefa duygusu, sevgi, saygı olduğu bilinir. Ama zaman zaman da bunların gereği yerine getirilmez. Önemli olan bir kuşağı yaşamak ama ondan daha önemlisi, o kuşağın edindiği tecrübeleri, kazanımları gelecek kuşaklara aktarmaktır. Bu, kültür aracılığıyla oluyor. İstedim ki Milli Eğitim Bakanlığından Meclis Başkanlığına kadar bana verilen değişik hediyeleri yeni kuşaklar, gençler görsünler. Buraya gelecek 500 kişiden birisi bu işe heyecan duyar, siyaset yoluyla bizim takip ettiğimiz yoldan geçerek ülkemize hizmet etme heyecanını kazanırsa hedefimize ulaşmış olacağız. İnşallah burayı gezen gençlerden, Zonguldak olarak, ülke olarak iftihar edeceğimiz çocuklarımız çıkacaktır."

Onarımı yeni tamamlanan Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'ne Köksal Toptan adının verilmesi için teklifte bulunduklarını belirten Vali Erol Ayyıldız, hediyeleri bağışlaması nedeniyle Toptan'a teşekkür etti. Galerinin 3'üncü katındaki serginin sürekli ziyarete açık kalacağı belirtildi.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.04.15 16:05 - Son Güncellenme: 2013.04.15 16:05 - HABER MERKEZİ
A