Topladığı kapaklarla umut oldu

Topladığı kapaklarla umut oldu

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde 45 yaşındaki Hasan Güven, ağaç, elektrik direği ve okul bahçelerinin duvarlarına bağladığı boş su damacanalarıyla plastik pet şişe kapağı toplayarak, 2 yılda 30 engelliye tekerlekli sandalye kazandırdı.

2013.10.14 12:03 - Son Güncellenme: 2013.10.14 12:03 - Güncel
A
Topladığı kapaklarla umut oldu

 

'Gelin birlik olalım, engelleri kaldıralım' sloganıyla 2 yıl önce plastik pet şişe kapağı toplamaya başlayan berber 3 çocuk babası Hasan Güven, kapakları bir geri dönüşüm fabrikasına satarak maddi durumu kötü engellilere tekerlekli sandalye alıyor. Hayatını engellilere tekerlekli sandalye kazandırmaya adayan Hasan Güven 2 yılda 30 engelliyi sevindirdi.


KENDİSİ DE ENGELLİ BABASI

Yürüme engelli 11 yaşında oğlu olduğunu belirten Hasan Güven, çok sayıda insanın plastik kapak topladığını, ancak bu kapakları nasıl değerlendireceğini bilmediğini söyledi. Herkese yardımcı olmaya hazır olduğunu vurgulayan Hasan Güven, "Alanya ve beldelerinde engelli vatandaşlar için plastik kapak toplanıyor ama bu kapakların nasıl engelli arabasına çevrileceği bilinmiyor. Alanya'nın neresinde olursa olsun bu plastik kapakları almaya hazırım. Sadece 'su şişesi kapağı topluyor' inancı doğru değil. Plastik olan her türlü kapak topluyorum" dedi.

ENGELLERİ KALDIRALIM

Amacının maddi imkanı olmayan engellilere tekerlekli sandalye kazandırıp onların mutluluğuna eşlik etmek olduğunu dile getiren Hasan Güven, "Duyarlı insanlar sayesinde 2 yılda 30 engelliyi sevindirdim. Ben de bir engelli babası olduğum için engelli çocuğu olan ailelerin duygularını benim kadar kimse bilemez. Yaşadığım sürece onlara yardımcı olacağım. Tüm duyarlı vatandaşlara sesleniyorum. Gelin engelleri hep beraber kaldıralım. İmkanı olanlar kampanyamıza destek versin" diye konuştu.

OĞLUNU KUCAĞINDA TAŞIYORDU

Alanya'da 2 çocuğu engelli olan Ümit ve Makbule Akbulut çifti de Hasan Güven'in tekerlekli sandalye hediye ettiği aileler arasında yer alıyor. Çocuklarından 11 yaşındaki Mehmet Ali'yi daha önce okula kucağında taşıdığını belirten 38 yaşındaki Makbule Akbulut, "Diğer oğlum 5 yaşındaki Emirhan için tekerlekli sandalye almıştık. Maddi durumumuz iyi olmadığı için büyük oğluma sandalye alamadık. Bu nedenle okula kucağımda getirip görüyordum. Bir komşumuz vasıtasıyla Hasan Güven'le tanıştık. Topladığı kapaklar karşılığında bize tekerlekli sandalye aldı. Bu sayede büyük bir sıkıntıdan kurtulduk. Artık daha rahat okula gidip gelebiliyoruz. Kendisine çok teşekkür ediyorum" dedi.

MUTLULUĞUN TARİFİ YOK

Kestel Beldesi'nde doğuştan fiziksel engelli 34 yaşındaki Münevver Tok ve Mahmutlar Beldesi'nde oturan Sebahattin Öztürk'ün yürüme engelli 32 yaşındaki kızı da Hasan Güven sayesinde tekerlekli sandalyeye kavuştu. Hasan Güven'in çabası ile engelli kızı için tekerlekli sandalye alan Selahattin Öztürk, "Kızıma sandalye alabilmek için kapak topluyordum. Topladığım kapakları Hasan Güven'e verdim. Şu anda kızım tekerlekli sandalyeyle sokağa çıkıyor. Mutluluğumuzun tarifi yapılamaz" diye konuştu.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.10.14 12:03 - Son Güncellenme: 2013.10.14 12:03 - boş7
A