Tofaş'tan Lima Lojistiğe "Tedarik Zinciri Ödülü" verildi

Tofaş'tan Lima Lojistiğe "Tedarik Zinciri Ödülü" verildi

Tofaş üretim bantlarının acil malzeme transferleri, yabancı sermayeli küresel şirketler tarafından sürdürülürken, Lima Lojistik tarafından yeniden kurgulanması ile sağlanan başarılı süreç ödül getirdi.

2020.12.23 15:34 - Son Güncellenme: 2020.12.23 15:35 - Ekonomi
A
Tofaş'tan Lima Lojistiğe "Tedarik Zinciri Ödülü" verildi

Lima Lojistik'in uluslararası havayolu taşımacılığında otomotiv sektörü için tasarladığı yenilikçi lojistik süreçleri Tofaş tarafından ödüllendirildi. Pandemi koşulları nedeniyle bu yıl online yapılan Tofaş Tedarikçi Toplantısı ve Ödül Töreni, şirket CEO'su Cengiz Eroldu ve Tofaş Satınalma Direktörü Yüksel Öztürk'ün ev sahipliğinde yapıldı. Etkinlikte "Tedarik Zinciri Ödülü" Lima Lojistik'e verildi.

Tofaş'ın tedarikçisi olan çok sayıda şirketin katılımıyla dijital platformda organize edilen etkinlikte konuşan Lima Lojistik Kurucu Ortağı Sinan Türel, "Türkiye'nin en büyük ve en saygın kuruluşlarından biri olan Tofaş'tan böyle bir ödülü almak bizim için çok büyük onur oldu. Bizi bu ödüle layık gören değerli Tofaş yönetimine Lima ailesi olarak teşekkür ediyoruz" dedi.

Pandeminin dünya ekonomisine olan etkilerine rağmen, otomotiv sektöründeki farklılaşan beklentilere ve alışkanlıklara karşı yeni hizmetler tasarladıklarını belirten Türel, değişime en fazla ihtiyaç duyan sektörlerden birisinin otomotiv endüstrisi olduğunun altını çizdi. Pandemi'nin küresel etkilerinin şirketlerin tedarik zincirlerini gözden geçirmelerine yol açtığını ifade eden Türel, "Bu durum potansiyel bir dönüşümü tetikliyor. Özellikle teknolojinin hızı ve müşteri taleplerindeki değişkenlikler; rekabet ekosistemini OEM, tedarikçi, teknoloji sağlayıcılar, startup şirketleri, transformasyon ve farklı araç üreten şirketlerin ortak alanda işbirlikleri yaratabilecekleri bir ortama dönüştürüyor. Tüm bu süreçte lojistik operasyonlar her zamankinden daha büyük önem kazanıyor" diye konuştu.

Tedarik zinciri kategorisinde ödüle hak kazanmalarının haklı gururunu yaşadıklarını söyleyen Şirket Kurucu Ortağı Sinan Türel, bu ödülü genç Lima ailesinin 7 yıllık faaliyetlerinin onurlandırılması açısından önemli gördüklerini ifade ederek, "Ödülü almamızda etkili olan çalışmalar yalnızca bir ürünü A noktasından B noktasına taşınması anlamına gelmiyor. 2017 yılında Tofaş üretim bantlarının acil malzeme transferleri, yabancı sermayeli küresel şirketler tarafından farklı metodlarla sağlanıyordu. Biz bir anlamda Ar-Ge çalışması yaparak, devam eden operasyonları tekrar ele aldık. Tasarladığımız yeni operasyon süreçleriyle acil malzeme transferlerini yeniden yapılandırdık. Böylelikle Tofaş'a maliyet avantajı sağladık,  ürünlerin olası hasarlarını önleyerek taşıma kalitesini artırdık ve teslimat sürelerini hızlandırdık. Dolayısıyla Tofaş ile olan işbirliğimiz bizim için ticari kontratın ötesinde bir anlam taşıyor. Bu hizmetlerimizi Türk otomotiv endüstrisine açtığımız

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2020.12.23 15:34 - Son Güncellenme: 2020.12.23 15:35 - Gülcan Tekin
A