TÖB-SEN MYK'dan 1 gün iş bırakma çağrısı

TÖB-SEN MYK'dan 1 gün iş bırakma çağrısı

Lise müdürü İbrahim Oktugan'ın okuldan uzaklaştırma alan yabancı uyruklu bir öğrenci tarafından silahla yaralanması ve hayatını kaybetmesi üzerine TÖB-SEN MYK, yarın TÖB-SEN üyelerinin bütün okullarda ilk derse 10 dakika geç girerek siyah giyinip okula gideceklerini duyurdu. TÖB-SEN MYK ayrıca 1 gün iş bırakma çağrısında bulundu.

2024.05.07 22:52 - Son Güncellenme: 2024.05.08 08:54 - Güncel - BÜLTEN
A
TÖB-SEN MYK'dan 1 gün iş bırakma çağrısı

TÖB-SEN MYK, yarın TÖB-SEN üyelerinin bütün okullarda ilk derse 10 dakika geç girerek siyah giyinip okula gideceklerini duyurdu. TÖB-SEN MYK ayrıca 1 gün iş bırakma çağrısında bulundu. 

TÖB-SEN MYK'dan yapılan açıklama şöyle;

İstanbul Eyüp ilçesinde bulunan özel bir okulda müdür olarak görev yapan emekli öğretmen İbrahim Oktugan'ın okuldan atılan bir mülteci öğrencinin silahlı saldırısı sonucunda vefat ettiği haberi hepimizi derinden üzmüştür. . 

İktidarın iki sayfalık öğretmenlik meslek yasasına girmeyen hukuki ve özlük haklarımızın geliştirilmesine yönelik ihtiyaçlarımızın arttığı günlerden geçiyoruz. CİMER sopasının ve eğitim emekçilerine yönelik itibarsızlaştırma hamlelerinin getirdiği noktada 56 yılını eğitime adamış bir öğretmenimizi kaybettik. Yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. 

Şiddeti eğitimle yok etmenin ilk aşaması, kesin bir anlayış ve program değişikliğidir. Mevcut eğitim paradigmasının ve programlarının şiddeti önlemediği, bilakis şiddete yatkın psikolojileri beslediği artık görülmelidir. Sorun üreten bir sistem çare olamaz. Eğitim, şiddeti ortadan kaldırılacak bir enstrüman olarak tavsif edilirken; şiddetin, eğitimi tehdit ve tahdit eder boyuta ulaşması, bunun geleceğimizi tehlikeye sokacak boyuta doğru tırmanıyor olması, acil ve köklü çözüm bulmayı zaruri hâle getirmektedir.

Eğitim çalışanlarının baskı ve tehditlerin kıskacına bırakıldığı, sistemin yanlış çarklarında sindirildiği, güvensiz ve güvencesiz iş ortamlarına itildiği, eğitim iş kolundaki hizmetlerin piyasacı bir anlayışla yürütüldüğü, öğrenci-öğretmen-veli ilişkisinin giderek yozlaştığı bir ortamda eğitim ve öğretim mekanizmasının toplumu dönüştüren ve iyileştiren bir sonuç üretmesi beklenemez.

Okullarımızda yaşanan şiddet olaylarının tekrar etmemesi, eğitimcileri şiddetin hedefi haline getiren uygulamaların son bulması, somut ve kalıcı çözümler üretilmesi için başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere, bütün yetkilileri acilen harekete geçmeye ve gerekli yasal çerçeveli önlemeleri ivedilikle almaya davet ediyoruz.

Eğer kalıcı önlemler alınmazsa yarın çok geç olabilir.

Töbsen olarak eğitim emekçilerine yönelen her türlü şiddeti kınıyor, Özel Eyüpsultan Final Akademi Anadolu Lisesi'ndeki eğitim çalışanlarına baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Öğretmene şiddete hep birlikte dur demeliyiz...

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2024.05.07 22:52 - Son Güncellenme: 2024.05.08 08:54 - BÜLTEN
A