TMMOB Bursa: Çirkin saldırıyı kınıyoruz

TMMOB Bursa: Çirkin saldırıyı kınıyoruz

Samsun'da bulunan Onur Anıtı'nı yıkmaya yönelik saldırı girişimine karşı TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi.

2022.02.04 10:27 - Son Güncellenme: 2022.02.04 10:27 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
TMMOB Bursa: Çirkin saldırıyı kınıyoruz

TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu tarafından yapılan yazılı basın açıklaması şöyle: "2 Şubat 2022 gecesi Milli Mücadelenin simgesi, Samsun halkının gururu "Onur Anıtı" na yapılan çirkin saldırı, bizleri son derece üzmüştür.

19 Mayıs 1919 tarihinde Milli Mücadelenin başladığı ve adeta Kurtuluş savaşının simgesi olan Samsun'un göz bebeği "Onur b" na yapılan bu çirkin saldırı, son zamanlarda Atatürk, ilke ve devrimlerine yapılan saldırıların devamı niteliğindedir.

Onur Anıtı'na izin almadan çelenk koymaya kalksak, anıtın çevresindeki mobese kameralarından görüp, yaka paça bizleri götürürler. Onur Anıtı'na yapılan bu çirkin saldırıyı nasıl görememişlerdir.

Olay basit bir meczup olayıdır, diyerek geçiştirilemez. Bu oyunun arkasında kim yada kimler vardır? Nasıl bir oyun oynanmak istenmektedir?

1919 yılının 19 Mayısında bu şehirde yakılan bağımsızlık mücadelesi asla sönmeyecek. Atatürk, ilke ve devrimlerinden asla vazgeçilmeyecektir.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bursa İl Koordinasyon Kurulu olarak, "Onur Anıtı"na yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyor, bu provokasyonun arkasında kimler var öğrenmek istiyoruz" 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2022.02.04 10:27 - Son Güncellenme: 2022.02.04 10:27 - HABER MERKEZİ
A