TIP FAKÜLTESİ'NİN UZMANLIK EĞİTİMİ BAŞARISI

TIP FAKÜLTESİ'NİN UZMANLIK EĞİTİMİ BAŞARISI

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde verilen uzmanlık eğitimleri birer birer akredite oluyor.

2011.03.18 14:32 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Eğitim - HABER MERKEZİ
A
TIP FAKÜLTESİ'NİN UZMANLIK EĞİTİMİ BAŞARISI

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalında verilen uzmanlık eğitimi, Türk Klinik ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği tarafından akredite edildi. Derneğin İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Eğitim ve Yeterlik Kurulu Akreditasyon Komisyonu, 12 Kasım 2010 günü yapılan son ziyaret ve değerlendirme sonucunda, "Ulusal İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Eğitim Programı ile ilgili koşulları karşıladığı belirlenmiş ve 5 yıl süreyle bu belgeyi almaya hak kazanmıştır" denildi.
Türk Klinik ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği yetkilileri, akreditasyon belgesini Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı'nda düzenlenen törenle verdi. Törende konuşan Türk Klinik ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Eğitim ve Yeterlik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fatma Ulutan, ulusal akreditasyon belgesini bugüne kadar sadece kişisel başvurulara verdiklerini, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin başvurusuyla kurumsal akreditasyona da başladıklarını söyledi.
Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Haluk Eraksoy da, uzmanlık eğitimlerinin kaliteli ve standartlara uygun verilmesini hedefleyen kurumlarının şimdi de eğitim kurumlarındaki uzmanlık eğitimini akredite etmeye başladığını kaydederek, "İlk belgeyi Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalına veren sorumlu kişiler arasında olmaktan mutluluk duyuyorum" dedi.
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Safiye Helvacı da, akreditasyon sürecinin, dışarıdan bir göz tarafından anabilim dalının fotoğrafının çekilmesi anlamına geldiğini belirterek, "Bizim hergün işimizin gereği olarak farkında olmadan yaptığımız şeylerin belgelenmesiyle herkes kendi farkına varmış oldu. Akreditasyon sürecinin bir başka en önemli yararı da, yabancılaşmakta olan anabilim dalı çalışanlarının birbiriyle olan sosyal ilişkilerinin artması oldu" diye konuştu.

 

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2011.03.18 14:32 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A