Tıp Bayramı Bursa Tabip Odası'nda 'buruk' kutlandı

Tıp Bayramı Bursa Tabip Odası'nda 'buruk' kutlandı

Bursa Tabip Odası, 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle BAOB'da Kutlama Toplantısı düzenledi. 

2022.03.14 15:40 - Son Güncellenme: 2022.03.14 16:03 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Tıp Bayramı Bursa Tabip Odası'nda 'buruk' kutlandı

CANSU ÖZDEMİR - GÜLİN ÖZDEMİR / BURSADA BUGÜN 

Bursa Tabip Odası, Setbaşı'nda gerçekleştirilen "Söz bizim emek bizim" eylemlerinden sonra BAOB'da Kutlama Toplantısı düzenledi. 

Öykü ve tavla yarışmalarının ödülleriyle beraber meslekte 30, 40, 50, 60 ve 70'inci yılını dolduran hekimlere plaket takdimi yapıldı. 

Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı'ndan Korcan Kurt Keman ile Efe Oğul Çakal Viyolonsel ile katılımcılara keyifli bir müzik dinletisi yaşattı. 

Bursa Tabip Odası Başkanı Alpaslan Türkkan açılış konuşmalarını yapmadan önce etkinliğe katılım gösteren siyasilere söz hakkı verdi. 

14 Mart Kutlama Toplantısı'na İyi Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, Bursa CHP İl Başkan Yardımcısı Cevat Asa, Nilüfer Belediyesi Başkanı Turgay Erdem ve pek çok hekim katılım gösterdi. 

Bursa CHP Milletvekili Yüksel Özkan, "Bu mesleğin onurlu bir üyesi olmaktan duyuyorum. Hala mesleki tecrübelerimi arkadaşlara aktarma konusunda, kanuni engel olmamakla beraber siyaset haricinde yardımcı oluyor, mesleğimi kısıtlı da olsa ifa ediyorum. Mesleğin itibarsızlastırılması, popülist politikaların bizlere ödettikleri ağır bedeller. Bu haklı direniş için sizleri kutluyorum. Bende bu etkinliklerde yer almaya çalışıyorum. Konum gereği ama kursu konusmalarimda, ama soru önergelerinde sıkıntılarınızı paylaşıyoruz. Karşımızda duvar var. Bizi anlamayanlar var. Giderse gitsin diyenler var. Tıbbiyeli Hikmetler olarak burdayız. Dün buradaydık, yarında burda olacağız. Gidecek olanlar onlardır. Bu konuşmayı siyasetçi olarak değil bir hekim olarak söylüyorum. Direnişe devam edeceğiz. Onurlu meslek istiyoruz, gelecek istiyoruz, sağlık güvenli çalışma ortamı istiyoruz. Siyasetçilerin şamar oğlanı değiliz. Mücadelemizde haklıyız ve haklı çıkmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu. 

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, "Çok değerli doktorlar, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Tabii bu bir kutlama günü ama Türkiye'de bu şartlar altındaki kutlamayı, bir direnişi, eylemleri, dayanışma ruhunu kutlama olarak algılayın. Ekonomik krizin verdiği sarsıntı ve pandeminin verdiği sıkıntılardan geçiyoruz. Bir çok sağlık çalışanı hayatını kaybetti. Bu süreçte bu direniş bitmeyecektir ve devam edecektir. Yakın bir zamandan sonra daha iyi günlerde mücadele etmeye devam edeceğiz. Zor günlerden geçtik ve geçiyoruz da. Bir taraftan ekonomik sıkıntılar, bir yandan pandemi. Hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını saygıyla anıyorum. Ruhları şad olsun. Türk tabip birliklerinin yaptığı direnişlere katılıyor ve hepinizi kutluyorum" açıklamasında bulundu.

Bursa CHP İl Başkan Yardımcısı Cevat Asa ise yaptığı açıklamada, "Ben de bir sağlık çalışanıyım. 33 yıldır eczacıyım. Sizlerle beraber bu sancıyı acıyı hep birlikte yaşıyorum. Değerli doktorlarımız, hepimiz sizlerin bu direnişini yakından biliyoruz. Son dönemlerde hükümetin sözlerine rağmen hiçbir yere gitmiyorsunuz, hiçbir yere gitmiyoruz. Bu memleket bizim" dedi. 

Bursa İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, "Hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum. Sivas kongresinde Atatürk'ün kendisine bizzat ben buraya tubbiyelileri temsilen geldim, Tıbbiyeli Hikmet'ten başlamak üzere, İngilizlerin işgali altındayken büyük bir gösteri yapıp Türk bayrağını asan ve kutlama yapan bütün Tıbbiyelilerin, Atatürk'ün 'Azınlıkta da kalsak mandayı kabul etmiyoruz' diyerek, vefat eden sağlık çalışanları rahmetle anıyoruz. Tıp bayramınız kutlu olsun" diye konuştu. 

Bursa Tabip Odası Alpaslan Türkkan, "Hepimiz çok yorgunuz, bıkkınız. 14 Mart aslında bir direnişin öyküsüdür. Bizler kimi zaman hastalıklarla, kimi zaman yasalarla kimi zaman yöneticilerle savaştık. Bugün ne yazık grevdeyiz. Toplumlar kendi hastalıklarını kendileri belirliyorlar. Biz kısa bir süre sonra tabip odasının 70. yılını kutlayacağız. Değerlerimize sahip çıkmaya çalıştık. Bilim ve akıldan, ilkelerinden asla vazgeçmedik. Oandemiyle zaten var olan sorunlar katlanmış oldu. Artık dayanılamaz hale geldi. Dünya ülkelerinde en fazla işyükü olan meslek sahibi biziz. Kırgınız. Hekime başvurunun fazla olmasını yöneticiler, hekime rahatlıkla ulaşabildiklerini söylüyorlar. Sağlık çalışanlarını ücretlerinde de düşme oldu. Emeklerinin karşılığını alamıyor olmalarıyla kamudan istifa ediyorlar. Emekli oluyorlar ya da göç alıyorlar. Sanal kuyruklarda bekleniyor. Bu bizim halkımızın sağlık hizmetlerine erişmesindeki en büyük engel. Bizler hekimliğin nasıl yapılacağını siyasilerden daha iyi biliyoruz. Hastalarımızı muayene etmeden, hastalarımızı dinlemeden reçete yazmaya razı değiliz. Sağlık hizmetleri öyle boyuta geldi ki cepten harcanan masraflarla halkı yoksullaştırıyor. 

Meslektaşlarımızın, halkımızın hastalanmasını, hayatını yitirmesinin önüne geçemedik. Doğru bir yönetim sağlanmadı. Süreç şeffaf bir şekilde yönetilmediğinden halk kurallara uymadı. Biz hekimler pandemi ile mücadelemizi sürdürdük sürdürmeye devam ediyoruz. Maske ve koruyucular açısından çok büyük sıkıntılar yaşadık. Suçu vatandaşa sorumluluğu hekimlere atmak kolay. Biz mesleğimizi yerine getirdik. Yitirdiğimiz 553 canımız var. Bu bir meslek hastalığıdır. Bunu tüm dünya kabul etti, bizim ülke kabul etmedi. Ama tarih gösterecek ki bunun bir meslek hastalığı kabul edilecek ve meslektaşlarımızın hakkı verilecektir. Açık, şeffaf, hesap verebilir yönetimler istiyoruz. Sağlıktan biz anlarız. Sağlığın sorunlarını sağlamak ve çözmek bizim işimiz. Pandemi Kurulu'nda ve İl Hıfsızıfa'da görev almak istiyoruz ancak bize yer vermiyorlar. Ne hekimler köledir, ne hastaneler ticarethanedir. Halkımız için iyi hekimlik yapmak istiyoruz.İnsanca yaşayabileceğimiz emekliliğimize sahip olmak istiyoruz. Biz hakkımızı istiyoruz. Biz hekimler sadece ve sadece gelirleri üzerinde odaklanmış, cepleri dolunca susan insanlar değiliz. Biz hekimler barışın, özgürlüğün olmadığı noktada sağlığın da olmayacağını biliyoruz. Biz hekimler akıldan ve bilimden yana olan tavrımızı değiştirmeyeceğiz. Mücadelemizi hep birlikte yapmamız gerektiğini çok iyi biliyoruz. Coşkuyla kutlamak isterdik. Umuyoruz ki önümüzdeki yıllarda coşkuyla kutlayacağız"açıklamasında bulundu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2022.03.14 15:40 - Son Güncellenme: 2022.03.14 16:03 - HABER MERKEZİ
A