TikTok'ta bir rezalet daha! Ekmeği murdar etti

TikTok'ta bir rezalet daha! Ekmeği murdar etti

Mersin'de ekmek fırınında, bir çalışanın fırına sürülmek üzere hazırlanan ekmek hamurunun içerisine dondurma, cips, kek gibi malzemeler koyduğu görüntüler, sosyal medyada tepki çekti. Bu kişinin ekmek hamuruna ilave ettiği dondurma çubuğunu yalayarak, hijyen kurallarını hiçe saydığı anları paylaşan bir kullanıcı, "Ekmek üretimini oyuncağa çevirdiler" ifadelerini kullandı. Öte yandan fırının faaliyeti de geçici olarak durduruldu.

2021.02.05 16:24 - Son Güncellenme: 2021.02.05 18:23 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
TikTok'ta bir rezalet daha! Ekmeği murdar etti
00:14 TikTok'ta bir rezalet daha! Ekmeği murdar etti

İLGİLİ VİDEO

TikTok'ta bir rezalet daha! Ekmeği murdar etti

Mersin'de bir fırında ekmek yapan kişi, hamurun içerisine dondurma, cips, kek gibi malzemeler koyarak videolar çekip, TikTok'ta paylaşmaya başladı. Bir kişi, fırında pişirilmesi için tepsiye dizilen ekmek hamurundan birinin arasını açıp dondurma koydu. Ardından fırından çıkardığı ekmeğin ortasını açıp aldığı dondurma çubuğunu yaladığı anlar da görüntülere yansıdı. Tepki çeken görüntüleri, çok sayıda kullanıcı kendi hesabından paylaştı.

'OYUNCAĞA ÇEVİRDİLER'

Bir kullanıcı, "Ekmek üretimini oyuncağa çevirip kamu sağlığını tehdit eden bu şahsa dur der misiniz? Bu kişi TikTok üzerinden benzer videolar çekerek halk sağlığını riske atmaktadır. Söz konusu işletmenin tespiti için Mersin Tarım Orman İl Müdürlüğü'nü göreve çağırıyoruz. Şahsa ait TikTok hesabında bu videodaki gıda güvenliği skandalının bir kez değil sürekli tekrarlandığı görülüyor. Şahıs yüz binlerce kişiye ulaşan videolarda pişmemiş ekmeklere hijyen kurallarına aykırı şekilde çeşitli ürünleri ilave ediyor" ifadelerine yer verildi.

Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından inceleme başlatıldığı kaydedildi.



MERSİN'DE HİJYEN KURALLARINI İHLAL EDEN FIRININ FAALİYETİ GEÇİCİ OLARAK DURDURULDU

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce, polis ve zabıta ekiplerinin de desteğiyle, Kırklarsırtı Mahallesi 2620 Sokak'taki ekmek fırınına, sosyal medyadan hijyen kurallarının ihlal edildiği görüntülerinin paylaşılması üzerine operasyon düzenlendi.

Operasyonda, pişirime hazır halde bekletilen ekmek hamurlarının içerisine dondurma, çikolata, kek, cips ile çeşitli meyve, sebze ve şarküteri ürünleri eklediği anların görüntülerini paylaştığı belirlenen fırın çalışanı Özcan Mami ile fırın sahibine, hijyen kurallarını ihlalleri nedeniyle para cezası uygulandı.

Fırının faaliyeti de geçici olarak durduruldu.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

Tarım ve Orman Bakanlığı:"Tiktok ve Twitter gibi sosyal medyada yer alan fırın ile ilgili görüntüler ihbar kabul edilerek incelenmiştir. Yapılan inceleme sonucunda videonun çekildiği fırın işletmesi Kırklarsırtı Mah. Tarsus adresinde tespit edilmiş olup, ilgili İlçe Müdürlüğümüz kontrol görevlileri tarafından 5 Şubat 2021 tarihinde ilgili işletmeye kontrol ve denetime gidilmiştir.. Yapılan kontrol ve denetim sonucunda; işletmenin faaliyeti 30 gün süre ile durdurulmuştur. Ayrıca işletmeye üretim hijyeninden kaynaklı sebeplerden dolayı 15 bin 203 TL, hijyen belgesi olmamasından dolayı 3 bin 180 TL olmak üzere toplamda 18 bin 383 TL idari para cezası uygulanmıştır. Görüntülerden dolayı da savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.02.05 16:24 - Son Güncellenme: 2021.02.05 18:23 - HABER MERKEZİ
A