Tıbbi yardım gönderilen İngiltere'den Türkiye'ye teşekkür

Tıbbi yardım gönderilen İngiltere'den Türkiye'ye teşekkür

Türkiye'nin, yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle gönderdiği tıbbi yardım İngiltere'ye ulaşırken İngiliz yetkililer, sağlık malzemeleri için Türkiye'ye teşekkür etti.

2020.04.10 17:59 - Son Güncellenme: 2020.04.10 18:23 - Güncel
A
Tıbbi yardım gönderilen İngiltere'den Türkiye'ye teşekkür

Salgınla mücadele kapsamında, sağlık malzemelerini taşıyan Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait "A400M" tipi kargo uçağı, Londra yakınlarındaki Brize Norton Askeri Havaalanına iniş yaptı.

Uçaktaki heyet, Kovid-19'la mücadelede kullanılacak sağlık malzemelerini İngiliz yetkililere teslim etti.

"DAYANIŞMA VE DESTEK GİRİŞİMİ"

Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın, yaptığı açıklamada, yardımların, Türkiye'nin İngiltere'ye, bu salgın nedeniyle karşılaştığı sıkıntılı ve güç durum karşısında dayanışma ve destek girişimi olduğunu söyledi.

Üssün, lojistik önemi dolayısıyla dışarıdan kimsenin içeri alınmadığını aktaran Yalçın, uçaktaki Milli Savunma Bakanlığı heyetinin,  yardımları İngiliz yetkililere teslim ettiğini aktardı.

Yalçın, yardımların maske, tulum, eldiven, gözlük gibi sağlık personelinin kullanacağı koruyucu ekipmanları içerdiğini kaydederek, Türk heyetinin yanı sıra yardımı teslim alan İngiliz komutanla konuştuğu bilgisini de paylaştı.

"DOST, KARA GÜNDE BELLİ OLUR"

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, sosyal medya hesabından, "Dostumuz ve müttefikimiz Türkiye'ye, bu cömert teklifi için çok  büyük teşekkürler. Bu koruyucu ekipmanlar, Kovid-19'la mücadelede ön safta yer alan İngiliz sağlık çalışanları için hayati öneme sahip." açıklamasını yaptı.

Yardımın, böylesine zor zamanda dayanışma ve iş birliğinin harika bir örneği olduğunu kaydeden Chilcott, "Dost, kara günde belli olur. Her alandaki iş birliğimizin, daha sağlıklı gelecekte de artarak devam edeceğinden eminim." ifadelerini kullandı.

NATO Sözcüsü Oana Lungescu da yardıma ilişkin Twitter'dan, "NATO Müttefikleri, Kovid-19'la ortak savaşımızda birbirlerine yardım ediyorlar." paylaşımında bulundu.

DIŞİŞLERİ BAKANI RAAB, ÇAVUŞOĞLU'NA TEŞEKKÜR ETMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab ile önceki gün telefonda görüşmüştü.

Raab'ın talebi üzerine gerçekleşen görüşmede, Kovid-19 salgınıyla mücadelede Türkiye'nin gönderdiği medikal yardım için teşekkür edilerek, bunun "iki ülke arasındaki güçlü dostluğun göstergesi" olduğu vurgulanmıştı.

İngiliz Bakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İngiltere Başbakanı Johnson'a gönderdiği acil şifa mesajı için de teşekkür etmişti.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2020.04.10 17:59 - Son Güncellenme: 2020.04.10 18:23 - Yasin Yüksel
A