Thodex vurgununda sıcak gelişme: Yakalandılar

Thodex vurgununda sıcak gelişme: Yakalandılar

Türkiye'nin gündemine oturan Thodex vurgunu soruşturmasında bir kritik bir gelişme yaşandı. Kripto para borsası Thodex şirketinin sahibi Faruk Fatih Özer ile ilişkili bazı kişilerin gözaltına alındığı bildirildi.

2021.04.30 22:50 - Son Güncellenme: 2021.04.30 22:59 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Thodex vurgununda sıcak gelişme: Yakalandılar
04:07 Kripto para vurgununda mağdurlar konuştu: "Daha çok kazanalım derken, çocuk paraları alıp kayboldu"

İLGİLİ VİDEO

Kripto para vurgununda mağdurlar konuştu: "Daha çok kazanalım derken, çocuk paraları alıp kayboldu"

20 Nisan'da Arnavutluk'a kaçan Faruk Fatih Özer'in yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ederken, Arnavutluk'ta yürütülen soruşturma kapsamında Özer ile ilişkisi olduğu tespit edilen bazı şüpheliler gözaltına alındı. 

İfadeleri alınmak üzere emniyete götürülen şüphelilerin Özer'in Arnavutluk'a kaçışına da yardım ettikleri öğrenildi.

Daha önce de Özer'in kardeşleri Güven Özer ve Serap Özer dahil 6 kişi tutuklanmıştı.

ÖZER'İN ABİSİ VE KIZ KARDEŞİNİN İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

Şirketin tek yöneticisinin kardeşi olduğunu söyleyen Serap Özer, ifadesinde kendisinin yaklaşık 3 yıldır ofis işlerini yürüttüğünü söyledi. Muhasebe işlerini farklı bir firmanın yaptığını kendisinin ise aracı olduğunu ifade etti.

Faruk Fatih Özer'in 18 Nisan 2021 tarihinden itibaren şirkete ait hacklenme raporu, şirket davalarıyla ilgili dökümanlar, mizan ve bütçeye ilişkin belgeler, karar, pay, genel kurul defterini istediğini söyleyen Serap Özer, kardeşinin bu belgeleri yanında götürdüğünü bildiğini söyledi. Faruk Fatih Özer'in yurt dışına gideceğini söylemediğini anlatan Serap Özer, şirketteki işlerin kötüye gittiğini yurt dışında ortak aradığırı birkaç yabancı bankayla görüştüğünü söylediğini belirtti. 

"BENDEN HESAP AÇMAMI İSTEDİ, ONLARI KULLANDI"

Özer'in abisi Gökhan Özer ise, kendisine ait bir reklam danışmanlık şirketi olduğunu, Thodex ile hiçbir bağlantısı olmadığını söyledi. Kardeşinin kendisinden hesap açmasını isteyip bu hesaplarını kullandığını anlatan Gökhan Özer, hesaplarla ilgili de herhangi bir bilgisi olmadığını belirtti. Kardeşinin kendi şirketinde tek başına yetkili olduğunu söyleyen Gökhan Özer, son dönemlerde işlerin kötü gittiğini ve şirketi tamamen devretmeye karar verdiğini veya ortak bulacağını anlattığını bildirdi. Gideceğine ilişkin de herhangi bir bilgisi olmadığını söyleyen Özer üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.04.30 22:50 - Son Güncellenme: 2021.04.30 22:59 - HABER MERKEZİ
A