Thodex vurgununda çarpıcı detay: Görseniz değil para yatırmak, çay bile içmezsiniz

Thodex vurgununda çarpıcı detay: Görseniz değil para yatırmak, çay bile içmezsiniz

Kripto para borsası Thodex üzerinden 400 bin kişiyi dolandırdığı iddia edilen Faruk Fatih Özer, 2 milyar dolarla kayıplara karıştı. Türkiye bu skandalla çalkalanırken kripto para borsası şirketlerine altyapı desteği sağlayan şirketin sahibi ise çarpıcı açıklamalarda bulundu.

2021.04.26 11:35 - Son Güncellenme: 2021.04.26 16:03 - Güncel
A
Thodex vurgununda çarpıcı detay: Görseniz değil para yatırmak, çay bile içmezsiniz
00:46 Thodex soruşturmasında gözaltı sayısı 68 oldu

İLGİLİ VİDEO

Thodex soruşturmasında gözaltı sayısı 68 oldu

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer'in 2 milyar dolarlık kripto para ile yurtdışına kaçmasının ardından soruşturma başlatılmıştı.  İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, Faruk Fatih Özer'in kız ve erkek kardeşinin de aralarında olduğu 70 kişi gözaltına alındı.

Emniyette ifadeleri alınan şüphelilerden 62'si bu sabah adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden polis otobüsleriyle çıkarılarak Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne götürüldü. 8 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Thodex'in kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer'in de arasında bulunduğu firari 10 şüphelinin yakalanmasına yönelik başlatılan çalışmaları ise devam ediyor.

BİR MASA BİR BİLGİSAYARLA KRİPTO BORSASI KURUYORLAR' 

Hürriyet gazetesinden Aziz Özen'e konuşan kripto para borsası şirketlerine teknolojik altyapı desteği sunan Arbitrai'nin CEO'su Ali Sermet Taşdöğen ise çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Taşdöğen, "Kurucuların bir çoğunu tanıyorum. Görseniz değil para yatırmak, çay bile içmezsiniz. Bir masa bir kasa şeklinde kuruldular. Eski bankerlerde olduğu gibi... 10-15 bin lirası olan şirketi kuruyor. Ne finansal gücü var ne teknolojik alt yapısı. Mali güçleri zayıf olduğu için yatırımcıların kripto parasını bozdurup kira, maaş gibi ödemeleri yapan var. Yine bu gelen para ile lüks otomobil alan da oldu yat alan da" dedi.  

İLK İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI 

CNN TÜRK Muhabiri Ceylan Sever, Faruk Fatih Özer'in gözaltına alınan ağabeyi Güven Özer ve kız kardeşi Serap Özer'in ifadelerini şu şekilde aktardı:

Şirketin mali işlerden sorumlusu olduğu iddiası vardı. Yani paranın başında olduğu iddia ediliyordu.Serap Özer bu iddiaları kabul etmedi. "Muhasebesiyle ilgilenmiyorum" dedi ve suçlamaları kabul etmiyorum dedi.

Güven Özer, gizli ortak iddiası vardı. Özer iddiaları kabul etmedi. "Kardeşim beni de dolandırıp gitti" dedi.

ÇEMBER DARALIYOR 

Hakkında kırmızı bülten çıkarılan Faruk Fatih Özer'in yakalanması için  Arnavutluk'la Türkiye arasında tüm mekanizmalar devreye sokuldu. Arnavutluk güvenlik birimleri çok sayıda adrese baskın düzenledi. TRT'nin haberine göre; Emniyet Genel Müdürlüğü de işbirliği ve koordinasyon amacıyla 5'er kişiden oluşan 4 teknik ekip kurdu. Bu ekipler Arnavutluk, Karadağ, Kosova ve Kuzey Makedonya'ya gönderildi.

Ayrıca Türk heyet, Arnavutluk Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yetkilliler ile Tiran'da yarın toplantı yapacak. Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer halen Arnavutluk sınırları içinde. Özer'in fiziki takibi sürüyor, ülkeden çıkabileceği tüm noktalar kapatıldı.

Arnavutluk'a komşu Karadağ, Kosova ve Kuzey Makedonya'da ilgili birimlerle görüşmeler yapıldı. Emniyetin oluşturduğu teknik ekiplerden 3'ü de bu ülkelere gitti.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.04.26 11:35 - Son Güncellenme: 2021.04.26 16:03 - Ali Yaşar
A