TFF Türk futbolunu batıracak
Spor yorumcusu Sinan Vardar gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.
2012.10.09 15:16 - Son Güncellenme: 2012.10.09 15:16 - Spor - HABER MERKEZİ
FUTBOLU ÇIKAR PEŞİNDE KOŞANLAR YÖNETİYOR
Türkiye UEFA sıralamasında 12. Sıraya kadar geriledi eğer 13. Sıraya düştüğü takdirde Şampiyon takımımız bile ön eleme oynayacak. Türk futbolunun son yıllardaki düşüşünü neye bağlıyorsunuz?
Türk Futbolu'nda sistem yanlış, mantalite yanlış. Çok büyük bütçeleri olan takımları spor ekonomisinden anlamayan, futbolu bilmeyen adamlar yönetiyor. Bakın bugün TFF'yi kim yönetiyor? Futboldan anlamayanlar, maddi manevi çıkar peşinde koşanlar yönetiyor. Kendi işleri için yöneticilik kartını kullanıyorlar. Devletten iş almak, kendi reklamlarını yapmak için futbol işine giriyorlar.
HAKSIZ YERE KAZANÇ ELDE EDENLER..
Türkiye'de 1 milyar dolar para dönüyor ve bir rant kapısı olarak görülüyor. Özellikle menajerler bu işten haksız yere büyük paralar kazanıyorlar. Bu insanlar kulüplerin sırtlarına binmiş birer yük. Kulüplerimiz de başarılı olamayınca Avrupa'da pili bitmiş oyuncuları çok büyük rakamlara getiriyorlar. Bu kafayla Türk Futbolunun ileri gitmesi düşünülemez Türk Futbolu'nu ekonomiyi bilen, futbolun içinden gelmiş insanlar yönetmeli.
ALEX'E YAPILAN İŞLER HAKSIZLIK
Alex'in gönderilmesi hakkında neler söyleyeceksiniz?
Fenerbahçe'ye 8 sezon boyunca büyük hizmetler etmiş bir oyuncu. Aykut Kocaman'ın bir teknik direktör olarak Alex'le çalışmamak istemesi normaldir hatta yürek ister. Ama keşke sezon başında konuşulup bu kadar hizmet etmiş bir oyuncuya yakışır bir jübile yapılıp öyle gönderilseydi.
AZİZ YILDIRIM DÜŞMANLARI HORTLADI
Alex'e böyle bir operasyon yaparsınız Alex sevgisi böyle de patlama yapar. Burada Aziz Yıldırım, yönetimi tek adamlık olarak uygulayan biri. Düşünün ki Alex olayında devlet büyükleri bile olayın içine girdi. Şimdi bir de Aziz Yıldırım'a muhalif gruplar çıkıyorlar. Yıllarca Aziz Yıldırım'a yalakalık yapmış insanlar bugün televizyonda Yıldırım'a sallıyorlar. Ben de bu kişileri hayretle izliyorum. Bu insanlar dünyanın en tehlikeli insanları.
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe için çok büyük işler yaptı. Ama Alex olayında büyük yara aldı ve bu olayda çok büyük yanlış yaptı. Muhalefette bu işten prim yapmaya çalışıp Yıldırım'ı yıpratmaya çalışacak.
DEMİRÖREN BEŞİKTAŞ'I BİTİRDİ
Beşiktaş'ın içine düştüğü ekonomik durum için neler diyeceksiniz? Siz de geçmişte Demirören yönetiminde yer aldınız.
İlk Yıldırım Demirören döneminde böyle bir yönetim tarzının olmayacağını söyledim. Her toplantıda bir tek ben muhalefet ettim. Zaten Demirören'le hiçbir zaman yıldızımız barışmadı. Son yönetimde yer almamın nedeni de alt yapıdaki eksikleri tamamlamak içindi. 7 futbolcuyu profesyonel yaptım.
ORMAN VE EKİBİ BU İŞİN ALTINDAN KALKAMAZ
Fikret Orman yönetimi bu işin altından kalkar mı?
Orman ve ekibi bu işin altından kalkamaz. Yönetim Kurulu'nda değerli insanlar var ama inanılmaz bir borç var ve ödenecek gibi değil. Bu borcu Demirören ve yanındakiler yapmıştır. Bir tek ben bu işlere karşı çıktım. Yine de tek başıma ancak bu kadar mücadele edebildim.
Fikret Orman yönetimine de destek olmak amacıyla kendisini ziyaret ettim ve çözüm önerilerimi söyledim ama 5 aydır hala cevap alamadım. Kendi biledikleri bilecek bir iş. Ben onlara şunu söyledim; ezeli rakiplerimizi maddi anlamda yakalayamayız ama futbol 11-11 oynanan bir oyun bunun üzerine gidebiliriz.
QUARESMA'YA KİMSE TALİP OLMAZ
Beşiktaş Quaresma konusunda ne yapmalı?
Quaresma Beşiktaş'a alındığında Avrupa'da hiçbir kulüp tarafından istenmeyen bir oyuncuydu. Çok yetenekli bir oyuncuydu ve birçok büyük kulüpte fırsat verdi ama bu fırsatların hiçbirini değerlendiremedi. Beşiktaş'ta yanlış işler yaptı. Sezon başında bu adamı hazırla öyle sat. Oynamayan adama kim talep olacak. İdman yapan oyuncuya 3.7 milyon Euro veriyorsun olacak iş mi?
TERİM KOLAYA KAÇIYOR
Galatsaray'da son haftalarda yaşanan düşüşün nedeni ne?
Galatasaray 2000'lerin ruhunu yakalayamadı. Fatih Terim büyük bir isim ve çok başarılı ama kolayına kaçmamalı. İhtiyaca göre yüksek maliyetli transferler yapılmamalı. Bu işler yanlış işler. Galatasaray 2000 ruhunu yakalamak için alt yapıya yönelmeli.
TRABZONSPOR ÖZÜNE DÖNMELİ
Trabzonspor için neler diyeceksiniz? Şenol Güneş istediği transferleri yapamadı mı?
Trabzonspor özüne dönmeli. Şu an 11 yabancı oyuncusu var. 4 sene üst üste şampiyon olduğu sene bir tek yabancı oyuncusu yoktu. Şimdi çok iyi bir iş yapıyorlar bir alt ligde pilot takımları var. Şu anda liderler. Bu takımdan faydalanıp özlerine dönerlerse başarı gelir.
ANADOLU TAKIMLARININ DURUMU..
Anadolu takımları içinse bu sene Gençlerbirliği çok iyi işler yapıyor. Cuper'li Orduspor ve Kasımpaşa da ligin iddialı ekiplerinden. Kayserispor'da bu haftanın ardından iyi bir çıkış yakalayacak. Ligin bu tür takımlara ihtiyacı var. Süper Lig'in kalitesi iyi organize olmuş ve ekonomisi sağlam temellere dayalı bir analayıştır.