'Tezek' davasında karar

'Tezek' davasında karar

Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi; kadınların petrol ve doğalgazdan daha değerli hazine olduğunu öne süren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na "Size tezek bile diyemeyeceğiz bu kıyasta" diyen eski CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur'a hakaret suçundan 1000 TL adli para cezası verdi.

2020.01.16 17:05 - Son Güncellenme: 2020.01.16 17:06 - Güncel
A
'Tezek' davasında karar

Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasına Melda Onur ile avukatı Evren İşler katıldı. Duruşmayı CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da izledi. Melda Onur'un avukatı Evren İşler, müvekkilinin Hisarcıklıoğlu'nu eleştirdiğini, paylaşımın hakaret unsuru taşımadığını kaydetti. 

Araya giren hakim Süleyman Köksaldı, "Tezek yerine başka kelime de kullanabilirdiniz" dedi. Melda Onur, paylaşımında hakaret olmadığını söyledi. Köksaldı ise "Bile kelimesi var orada. Bile demeseymişsiniz iyiydi. Ben Rifat Hisarcıklıoğlu'nun konuşmasını okudum. Orada kadınlara yönelik hakaret yok. Kadınları övmüş" karşılığını verdi.

Avukat Evren İşler, "kadınlar çiçektir" gibi benzetmeleri kabul etmediklerini ifade ederken, Hisarcıklıoğlu'nun kadınları doğalgaza benzetmek istediğini anlattı. Hakim Köksaldı, buna karşılık "Kalabalık karşısında konuşmak kolay değil" diyerek Hisarcıklıoğlu'na desteğini yineledi. 

Söz alan Melda Onur, "Ben de buna karşı eleştirimi yaptım. Tezek düşük değerli bir yakıttır. Ama doğaldır. Hisarcıklıoğlu'nu doğal bulmuyorum" derken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da benzer ifadeler kullandığını anımsattı. 

Yargıç Süleyman Köksaldı, "dava dışı kimselerden bahsetmeyelim" diyerek araya girdi. 

Yargıç Süleyman Köksal, duruşma sonunda Melda Onur'a hakaret suçundan bin TL adli para cezası verdi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2020.01.16 17:05 - Son Güncellenme: 2020.01.16 17:06 - Yasin Yüksel
A