'Teröristlere karşı üç maymunu oynama'

'Teröristlere karşı üç maymunu oynama'

MHP'li Oktay Vural Başbakan Erdoğan'a çok ağır sözlerle yüklendi.

2013.05.02 16:37 - Son Güncellenme: 2013.05.02 16:38 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
'Teröristlere karşı üç maymunu oynama'

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan'ın MHP'ye yönelik ""Sokakları terörize edeceklerine, dağlara çıkıp teröristleri durdursunlar" dediğini belirterek, "Sen orada bostan korkuluğu musun? Teröristlere karşı 3 maymunu oynayacağına adam gibi başbakanlık yap" dedi.

SEN OLSAYDIN ÇANAKKALE GEÇİLİRDİ

Mecliste basın toplantısı düzenleyen Vural, Başbakanın ecdadın zaferleriyle gururlandığını dile getirerek, "Kandil'e bayrağı dik, egemenliği ortaya koy' dediğimiz zaman sen ne yaptın, korktun. Sen olsaydın zaten Çanakkale geçilirdi, Sevr Barış Anlaşması'nı çözüm olarak getirirdin" diye konuştu.

TSK'YA RİCAT EMRİ VERDİ

Başbakan Erdoğan'ın MHP için "Sokakları terörize edeceklerine, dağlara çıkıp teröristleri durdursunlar" dediğini ifade ederek,  Vural, "Sen orada bostan korkuluğu musun? 'Ben terörü engelleyemedim' diyor. Bize akıl vereceğine, TSK'ya ricat emri vereceğine, teröristlere karşı 3 maymunu oynayacağına adam gibi başbakanlık yap, polisine, askerine kurşun sıkanların karşısına dikil. Dik dur, teröristin karşısında eğilme" dedi.

OSLO'NUN RAKIMI NE?

Başbakan Erdoğan'ın terör örgütüyle pazarlık edilmediğini söylediğini anımsatan Vural, şunları söyledi: "Oslo'da, Habur'da, İmralı'da yaptıkların neydi? Onlar pazarlık değil miydi? Bu milletin milli kimliğini, rejim değişikliğini, Öcalan'a affı, Türklüğün anayasadan çıkartılmasını, Kürtçe eğitim verilmesini, terör örgütünün silahlarının muhafaza edilmesini makul ölçüde karşıladıklarını konuşan sen değil misin? Oslo'da mutabakata vardığın şeyler pazarlık değil de nedir? 'Alçalmayız' diyorsunuz. Habur'un, İmralı'nın, Oslo'nun rakımı nedir? Yüksek mertebe midir oralar? Ne kadar alçalındığı İmralı'da, Oslo'da, Habur'da görülmüştür. Bunun altında daha ne olacak? Dibe vurdular. Başbakan kendi menfaatleri, istikbali için her şeyi pazarlık konusu yapabileceğini göstermiştir."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.02 16:37 - Son Güncellenme: 2013.05.02 16:38 - HABER MERKEZİ
A