Terörist aracından yardım malzemeleri çıktı

Terörist aracından yardım malzemeleri çıktı

Van'da eylem için kırsaldan şehir merkezine gelen 3 terörist ile onları taşıyan minibüsün sürücüsü kıskıvrak yakalandı.

2011.11.02 18:14 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Terörist aracından yardım malzemeleri çıktı

Deprem sonrası oluşan kardeşlik köprülerinden rahatsız olan PKK'lı teröristler, Van'da yeni bir eyleme hazırlanırken yakalandı.

HABERLEŞME İÇİN RADYOYU KULLANDILAR
Kırsaldan bir minibüsle şehir merkezine gelen 3 terörist ile sürücü, Emniyet Özel Harekât ekiplerince gözaltına alındı. Araçta yapılan aramada 3 Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, buna ait 15 şarjör, 8 el bombası, 1 Clock marka tabanca, buna ait 2 dolu şarjör, 1 dürbün ve 1 radyo ele geçirildi. Örgüt mensuplarının radyoyu haberleşmede kullandıkları öğrenildi.

ARAÇTAN YARDIM PAKETLERİ ÇIKTI
Bu operasyonla ilgili önemli görüntülere ulaşıldı. Görüntülerde yer alan teröristleri taşıyan minibüsteki deprem için gönderilen yardım paketleri de dikkatlerden kaçmadı.

Van Valisi Münir Karaloğlu operasyonun ardından büyük bir facianın önlendiğini söyledi. Karaloğlu, "Emniyet ekiplerimizin, şüpheli gördükleri bir minibüsü durdurmaları sonucunda, minibüs içerisinde PKK terör örgütüne mensup 4 şahıs etkisiz hale getirildi. Ele geçirilen dört teröristin ikisi Irak, biri İran uyruklu, biri de Türk vatandaşıdır. Bir tanesi örgütte önemli şahıs, bölge sorumlusu. Bizim uzun süre takip ettiğimiz terörist.'' diye konuştu.
Geçen hafta Van'da önemli ve büyük bir felaketin yaşandığını hatırlatan Karaoğlu şöyle devam etti: "Bu bölgede yaklaşık 600 vatandaşı kaybettik. Bütün Türkiye, Van'a kilitlendi. Müthiş bir birlik ve beraberlik oluştu. İnsanlarımızın arasında gönül köprüsü oluşturuldu. Vatandaşların arasındaki bu muhabbet köprüsünden rahatsız olanlar, bugün Van'ı kana bulamak için harekete geçtiler. Van'a geldiler. Şükürler olsun ki etkisiz hale getirildiler. Alınan ilk bilgiye göre, havaalanı kavşağını geçselerdi, ilk noktadaki polislere saldırı düzenleyip kaçacaklardı. Ama muvaffak olamadılar."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2011.11.02 18:14 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A