Terör örgütünün kirli planı

Terör örgütünün kirli planı

Terör örgütü DHKPC'nin başını çektiği marjinal grupların planları...

2013.10.08 07:51 - Son Güncellenme: 2013.10.08 07:52 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Terör örgütünün kirli planı


İstanbul'un göbeğinde eli silahlı kişilerin baş göstermesi, Tunceli'de barların bahane edilerek olaylar çıkarılması, Adıyaman, Hatay gibi Alevi-Sünnilerin birlikte yaşadığı illerde olaylar çıkarılıp evlere çarpı işareti konması gibi birçok eyleme imza atan terör örgütü DHKP-C'nin şehirlerde büyük eylemler yaparak huzuru bozmayı planladığı kaydedildi.

Terör örgütü PKK'nın eylemsizlik kararı almasından sonra gizli servisler tarafından terör örgütü DHKP-C'nın sahaya çıkarıldığını belirten eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, "Her örgütün bir gayesi var. Terör örgütü DHKP-C'nin misyonu ise Alevi-Sünni çatışması çıkarmak. Ayrıca bu terör örgütünün çok ciddi bir istihbarat yapısı var." dedi.

Siyaset bilimci ve terör uzmanı Prof. Dr. Sedat Laçiner ise terör örgütü DHKP-C'nin Suriye ve onun destekçisi İran tarafından ön plana çıkarılmaya çalışıldığını ve örgütün PKK'nın yerine geçirilmeye çalışıldığı yönünde şüpheler bulunduğunu vurguladı.

Terör örgütü DHKP-C'nin ana gayesinin mezhepsel çatışma çıkarmak olduğunun altını çizen Laçiner, "Artık kırdan ziyade şehirlerde eylem yapılarak şehir terörü oluşturmak isteniyor. Bu noktada Suriye, İran, Rusya ve Yunanistan'ı iyi okumak gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan emniyet birimlerinden alınan bilgilere göre, terör örgütü DHKP-C son bir yılda Ankara, İstanbul, Hatay, İzmir ve Tunceli gibi illerde 20'ye yakın ses getiren eylem gerçekleştirdi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.10.08 07:51 - Son Güncellenme: 2013.10.08 07:52 - HABER MERKEZİ
A