Telefonla 35 kişiden 2 milyon lira dolandırdılar

Telefonla 35 kişiden 2 milyon lira dolandırdılar

Telefonda, kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak aradıkları 35 kişiyi, yaklaşık 2 milyon lira dolandırdığı iddia edilen suç örgütüne yönelik, 3 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 10 kişi gözaltına alındı.

2013.02.21 14:11 - Son Güncellenme: 2013.02.21 14:12 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Telefonla 35 kişiden 2 milyon lira dolandırdılar

 


Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, insanları telefonla arayıp kendilerini polis, savcı veya MİT mensubu olarak tanıtıp dolandırdıkları iddia edilen, Şanlıurfa merkezli bir çeteye operasyon düzenledi. Yaklaşık 2 buçuk aydır takip edilen şahısların bu sürede 35 vatandaşı aynı yöntem ile kandırarak 2 milyona yakın para aldıkları tespit edildi.

Son zamanlarda, Kocaeli ve çevre illerde yaşanan telefonla dolandırıcılık olaylarını takibe alan Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şubesi, yapmış olduğu teknik ve fiziki takip sonucunda, bazı şahısların kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp, aradıkları şahıslarıa, telefonunun terör örgütü tarafından kullanıldığını iddia ederek korkuttuğunu, ardından vatandaşa, kurtulması için verdikleri telefon numaralarına kontör atmalarını veya hesap numaralarına para yatırmalarını istedikleri belirlendi.

Polis, şahısların ele geçirdikleri üçüncü şahıslara ait kimlik bilgileri ile GSM hattı açtırdığını, bu hatlar üzerinden eylemlerini gerçekleştirdiklerini, vatandaşlara, kendilerini polis ve savcı olarak tanıttıklarını, konuşma sırasında arkadan telsiz veya siren sesi verip vatandaşı korkutup, paniklemesine neden olduğunu tespit etti. Ekipler, şahısların ikna ettikleri vatandaşlara yüksek miktarda kredi çektirdikleri, ziynet eşyalarını bozdurtup kendilerine verilen hesap numaralarına aktardıklarını, örgüt üyelerinin yakalanmamak için her ilde para çekmesi için komisyon karşılığında anlaştığı örgüt elemanları olduğunu belirledi. Bu yolla sadece polisin yaptığı takip sonucunda 35 vatandaşın dolandırıldığı ve yaklaşık 2 milyon lira haksız kazanç sağlandığı da şahıslar hakkındaki iddialarda yer alıyor.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Emekli polis, hatta adliye çalışanlarını bile dolandırdıkları, dolandırdıkları şahısları daha sonra arayarak, alaya alıp küfür bile ettikleri, kendi aralarında yakalanmamak için kod isimler kullandıkları iddia edilen şahıslara yönelik olarak Kocaeli, Şanlıurfa ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda Mehmet D., İsmail A., İsa Ş., İbrahim D., Bayram D., Hüseyin A., Halil G., H.G. (16) A.D. ve H.D. (14) isimli şüpheliler gözaltına alındı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen şahıslar, ifadeleri alınarak sabah saatlerinde suç işlemek için örgüt kurmak, örgüte üye olmak, dolandırıcılık yaparak haksız kazanç sağlamak iddialarıyla adliyeye sevk edildi. Polis, pek çok kişinin dolandırıldığını, ancak şikâyet etmeye utandığını, şahısların yaklaşık 4 yıldır bu şekilde faaliyetini gösterdiğini düşünüyor.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.02.21 14:11 - Son Güncellenme: 2013.02.21 14:12 - HABER MERKEZİ
A