Telefon dolandırıcılarına karşı ne yapılacak?

Telefon dolandırıcılarına karşı ne yapılacak?

KAYSERİ Emniyet müdürlüğü telefonla dolandırıcılık konusunda vatandaşları örneklerle uyardı. Uyarıda, ''Böyle durumla karşı karşıya kalan vatandaşlarımızın korku ve paniğe kapılmadan, serinkanlı bir şekilde telefonunu kapatarak 155 Polis İmdatı araması dolandırıcılara vurulacak en büyük darbedir'' denildi.

2013.10.08 09:40 - Son Güncellenme: 2013.10.08 09:40 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Telefon dolandırıcılarına karşı ne yapılacak?

Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, iletişim teknolojilerinde meydana gelen gelişmeler sonucu, kötü niyetli kişiler ve organize olmuş dolandırıcıların bundan yararlandıklarını hatırlattı. Emniyet Müdürü Aydın, bu konuda şu uyarılarda bulundu:

''Son zamanlarda telefonla arayarak kendini asker, polis, hakim ve savcı gibi meslek grubu mensubu olarak tanıtan ve vatandaşlarımızdan para talebinde bulunan kişi ya da kişilerin dolandırıcılık faaliyetleri her geçen gün yaygınlaşmaktadır. Bu çerçevede 1- Devletin hiçbir görevlisi suçluları yakalamak (terör örgütü listesinde ismi geçen mağdurun ismini silme, terör örgütüne operasyon yapmak, mağdur adına kredi çeken dolandırıcıları yakalamak, mağdurun kimlik bilgilerini kullanarak dolandırıcılık yapanları yakalamak vb.) için vatandaşlardan para, kontör, hesaba para transferi veya ziynet eşyası isteme gibi bir talepte bulunmaz. Böyle durumla karşı karşıya kalan vatandaşlarımızın korku ve paniğe kapılmadan, serinkanlı bir şekilde telefonunu kapatarak 155 Polis İmdatı araması dolandırıcılara vurulacak en büyük darbedir. 2- Vatandaşlarımızın herhangi bir konu ile ilgili bilgisine ihtiyaç duyulduğunda, kendisine telefonla ulaşılsa bile muhakkak surette polis merkezinde veya jandarma karakolunda yüz yüze görüşme sağlanmaktadır. Kolluk güçlerinin telefonda başlatıp telefonda bitirdikleri hiçbir faaliyetleri bulunmamaktadır. 3- Telefon dolandırıcılığı yapan kişi veya kişilerin en belirgin ve önemli özellikleri ikna ve inandırıcılık kabiliyetlerinin son derece yüksek oluşudur. Söz konusu kişiler dolandırıcılık faaliyetlerini yapmadan önce uygun ortam (boş, sessiz ve akustik özelliklere sahip ortamlar vb.) ve uygun kişileri (sesi tok, güzel hitabeti olan, resmi konuşma diline yatkın, ikna kabiliyeti yüksek kişiler vb.) belirlemekte ve sonrasında telefon dolandırıcılıkları yapılmaktadır. Vatandaşlarımız böyle kişi ya da kişilerin varlığından haberdarsa bunu vakit geçirmeden 155 Polis İmdat telefonuna ihbar etmeleri gerekmektedir.''

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.10.08 09:40 - Son Güncellenme: 2013.10.08 09:40 - HABER MERKEZİ
A