Teleferik esnafının sıkıntıları! (ÖZEL HABER)

Teleferik esnafının sıkıntıları! (ÖZEL HABER)

Bursa'nın Yıldırım ilçesine bağlı Teleferik Caddesi, turizm açısından yabancıların Uludağ'a çıkabilmek için görmeye gittiği bir semttir. Ancak son yıllarda çevreye yeterli bakımın yapılmadığını söyleyen esnaf bu ve benzeri sebeplerden dolayı müşteri kaybettiğini söylüyor. Esnaf, aile çay bahçesinde akşam saatlerinde rahat oturulamadığını, yolların bozuk olmasından kaynaklı artan kazaları da dile getiriyor.

2021.10.16 10:56 - Son Güncellenme: 2021.10.16 11:28 - Bursa Bölge
A
Teleferik esnafının sıkıntıları! (ÖZEL HABER)
06:37 Teleferik esnafının sıkıntıları! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Teleferik esnafının sıkıntıları! (ÖZEL HABER)

ESLEM ERSEN  / BURSADA BUGÜN

Türkiye'nin ilk Teleferiği olan Bursa Teleferik, hatların yenilenmesinin ardından fiyatlarında da değişiklik oldu. Bu fiyat değişikliği yerli halka yüksek gelince, bölgeye ağırlıklı olarak yabancı turistler gelmeye devam etti.

Pandemiyle beraber turizm sektörünün de yavaşlaması esnafın işlerini bir hayli etkiliyor.

''CADDEDEKİ RÖGARLAR TIKA BASA DOLU''

51 yıldır Teleferik'te yaşayan bir vatandaş, "Burada 2 buçuk yıldır hiçbir şey değişmedi. Caddedeki rögarlar tıka basa dolu. Yağmur yağdığı zaman her yer su doluyor. Bir hizmet yok. Öncelikle belediyenin buraları bir gezmesi lazım. Sonrasında buradaki sorunları gözlemleyip, tespitinin yapılması gerekiyor. Biraz ileride Işık Caddesi var. Lağım kokusundan geçilmiyor. Hiç olmazsa yağmur suyu ile lağım giderleri ayrılsın. Buradaki yağmur suları rögarlara bağlanmış. Çok ağır koku oluyor. Otopark sorunu her zaman var, hiç çözülemedi. Teleferik'e otopark yapıldı, ama yeterli gelmiyor. Vatandaş mahallede sokaklara park ediyor. Böyle olunca araçlar yoldan geçerken zorluk çekiyor. Biz her şeyden önce hizmet bekliyoruz. Coğrafi konum gereği sokaklarımız çok dik. Ancak bayır yollara kış günlerinde vatandaşın kaymaması için bir çözüm bulunması şart. Bazı bölgelerde yerlere yapışkan bir madde döküyorlar, ama burada öyle bir hizmet yok. Kış günü trafikte tıkanıyor, yaya da geçemiyor" şeklinde konuştu.

''AİLE BAHÇESİ SARHOŞLARDAN GEÇİLMİYOR''

17 yıldır Teleferik'te esnaf olan Osman Yanık, "Son 10 yıldır istasyonun yenilenmesi buradaki işleyişi olumsuz yönde etkiledi. Teleferik turistik yer olarak gözüküyor, ama öyle bir yer değil. Eski hali daha iyiydi, şimdi yerli halk Teleferik kullanamıyor. Fiyatlar çok yüksek. Yerli ve yabancı ayrımı yapılıyor. Pandemi sürecinde de işlerimiz çok iyi değildi. Şu an biraz canlılık var, ama vatandaşın alım gücü azaldı. Teleferik Caddesi, turistik bölge olmasına rağmen hiçbir yatırım yok. Spor Kompleksi, Gençlik Merkezi gibi sosyal faaliyet alanları istiyoruz. Hemen yanımızdaki okulu ortaokula çevirdiler ve tadilata alındı. Pandemi sürecinde okul kapalıyken yapılmadı. Eğitim dönemi başladı, tadilat yapıyorlar. Çocuklar başka bölgelerdeki okula gitmek zorunda kaldı. Herkesin çocuğunu servise verecek maddi imkanı olmayabilir. Veliler bu konuda çok şikayetçi. Çamlık diye bilinen aile bahçesi sarhoşlardan geçilmiyor. Akşam vakti bir aile gidip, parka rahatça oturamıyor. Teleferik istasyonu bölgenin turistik alan olarak gözükmesini sağlıyor, hepsi bu kadar. Dağın dibine pazar yeri yaptılar. Yaşlı insanlar çıkamıyor. Genelde marketlerden alışveriş yapıp ihtiyacını almaya çalışıyor. Daha önceden oraya giden bir servis vardı. Pandemiden dolayı servisi kaldırdılar" dedi.

''KAPAK ÇÖKÜNTÜSÜ YÜZÜNDEN SADECE GEÇTİĞİMİZ AY 3 KAZA MEYDANA GELDİ''

Uzun zamandır Teleferik Caddesi'nde esnaf olan bir vatandaşsa, "10 yıldır burada hiçbir şey değişmedi. Yollarda genelde çöküntüler oluyor. Bunu kaç defa gerekli birimlere iletsek de kimse ilgilenmedi. Kapak çöküntüsü yüzünden sadece geçtiğimiz ay 3 kaza meydana geldi. Her gelen resmini çekip, gitti. Kimse ilgilenmiyor. Burada bir diğer sorun, otopark. Özellikle teleferiğin açık olduğu zamanlarda vatandaş park yeri bulmakta güçlük çekiyor. Gelen müşterilerimiz park yeri bulamayınca geri gidiyor. Yoğun yağmur yağışı olduğu zaman Uludağ eteklerine yakın olduğumuz için ciddi sorunlar yaşıyoruz. Kışın karşıdan karşıya geçmek bile zor oluyor. Belediye temizlikçileri görevini çok yapmıyor. Özelikle seyyar gezenler için bunu söyleyebilirim. Kaldırımlarımızı kendimiz temizliyoruz. Teleferik, Bursa'nın gözde turistik yerlerinden biri. Bunlara dikkat edilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.10.16 10:56 - Son Güncellenme: 2021.10.16 11:28 - Eslem Ersen-pasif
A