TEKNOFEST coşkusu İstanbul'da başladı

TEKNOFEST coşkusu İstanbul'da başladı

Dünyanın en büyük teknoloji etkinliği olan TEKNOFEST başladı. Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen dev organizasyon, 26 Eylül'e kadar Atatürk Havalimanı'nda ziyaretçilerini ağırlayacak. TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar açılışta yaptığı konuşmada "Ülkemizin aydınlık yarınları olan sizlere elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Bu yoldan dönmek yok" dedi.

2021.09.21 20:17 - Son Güncellenme: 2021.09.21 20:31 - Güncel
A
TEKNOFEST coşkusu İstanbul'da başladı

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Türkiye'nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerinin de olduğu 72 paydaş kurumla birlikte düzenlenen TEKNOFEST 2021 bugün başladı. İşte festivalden öne çıkanlar...

TÜBA-TEKNOFEST DOKTORALA BİLİM ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ

TÜBA'nın, bilimin öneminin takdir ve kabulünü geliştirme amacıyla üstün başarılı bilim insanlarını onurlandırmak ve ödüllendirmek, bilimsel çalışmaları ve bilim insanlığını teşvik etmek amacıyla verdiği TÜBA ödüllerine ek oluşturduğu TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri ilk kez bu yıl verildi. TÜBA TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen TEKNOFEST kapsamında düzenlenen törenle Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından Fen ve Mühendislik Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler ile Sağlık ve Yaşam Bilimleri alanından toplam 6 bilim insanına takdim edildi.

SOLOTÜRK VE AZERİ MİG-29'DAN NEFES KESEN GÖSTERİ

SOLOTÜRK ve Azerbaycan Hava Kuvvetleri'ne ait MiG-29 tipi savaş uçağı TEKNOFEST kapsamında Atatürk Havalimanı'nda gösteri düzenledi. İlk olarak MİG-29 havalandı, akrobatik hareketleriyle göz dolduran gösteri sergiledi. Ardından havalanan SOLOTÜRK uçağının gösterisi de festival katılımcılarından yoğun ilgi gördü.

"ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar da katıldı.

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar açış töreninde yaptığı konuşmada,

"Mühendis bir yol arkadaşınız olarak sizlere tavsiyem; önünüze çıkan engeller sizi asla yıldırmasın. Yerleşik düzen sizi yanlış eğitse de, etikten, ahlaktan ve hak bildiğiniz yoldan asla ayrılmadan çok çalışın. Bir konu üzerinde çalışırken muhakkak geleceğin trendlerine odaklanın. Yaptığınız her işi özgün ve size ait olmasını önemseyin. Size tavsiyem asla inandığınız yoldan ayrılmayın. Azimle çalışmaya devam edersek inşallah dünyanın en iyisi oluruz. Allah güç ve kuvvet verdikçe ülkemizin aydınlık yarınları olan sizlere elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. " ifadelerini kullandı.

AZİZ SANCAR DA TEKNOFEST'TE

Festivaldeki bir diğer sürprizin Aziz Sancar'ın katılımı olacağını bildiren Selçuk Bayraktar, "Nobel ödüllü, Anadolu'nun bağrından çıkmış Türk bilim adamı Aziz Sancar şereflendirecek festivalimizi. Teknolojinin şampiyonlarına Cumhurbaşkanımızla birlikte ödül verecek. Bunlar önemli sürprizlerimiz. Bunların yanında başka sürprizler de bekliyor, onları da günü geldikçe açıklamayı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

VARANK: TÜRKİYE ÖNÜMÜZDEKİ YILLARA DAMGASINI VURACAK

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise, törende yaptığı konuşmasında, "Görüyoruz ki bu ülkenin dört bir tarafındaki parlak beyinler şartların olgunlaşmasını bekliyor. Gerekli ortamlar sağlandığında, fırsat verildiğinde gençlerimizin dünyaya meydan okuyabilecek bir kapasiteye sahip olduğu aşikar. Bugün eğer TEKNOFEST'e ilgi bu kadar yüksekse bu vizyonu da aslında sağlam bir iradeye borçluyuz" ifadelerini kullandı.

Bakan Varank, "Ben ne zaman uçan arabalardan bahsetsem bizimle dalga geçmeye çalışanlar oluyor. Ama bilmiyorlar ki 2030 yılına kadar uçan arabaların pazar payı 320 milyar dolara ulaşacak. Onun için biz Samanyolu galaksisi dediğimizde sadece akıllarına saman gelen anlayışa aldırış etmeden teknolojiye yatırım yapacağız, gençlerimize yatırım yapacağız ve hep beraber inşallah tarih yazacağız. Türkiye gümbür gümbür gelen gençleriyle önümüzdeki yıllara mührünü vuracak. Türkiye kritik teknolojilerin pazarı değil, üretim üssü olmalıdır. Bizim gençlerimize yakışan figüranlık değil, başroldür." dedi.

TUSAŞ'IN MOTORU İLK KEZ SERGİLENDİTUSAŞ'IN MOTORU İLK KEZ SERGİLENDİ

TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), insansız hava araçlarına (İHA) güç vermek için geliştirilen Türkiye'nin ilk turbodizel havacılık motoru PD170'ten 5 kilogram daha hafif ve 55 beygir daha güçlü PD222ST motorunu da Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te sergiledi.

Festival kapsamında, Baykar tarafından üretilen "Akıncı" Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) da gösteri uçuşu yaptı.Festival kapsamında, Baykar tarafından üretilen "Akıncı" Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) da gösteri uçuşu yaptı.

Festival kapsamında gerçekleştirilen gösteri uçuşlarını Selçuk Bayraktar da ailesi ile birlikte izledi.

 FESTİVALDE BUGÜN NELER VAR?

Festivalin ilk gününde; dikey rüzgar tüneli, planetaryum, hava araçları sergisi, kara araçlar sergisi düzenleniyor.
Eğitici atölyeler bölümünde ise Bilim Merkezi Atölyeleri, Bilim Türkiye Atölyeleri, Roketimi Tasarlıyorum Atölyesi miniklere açık olacak.

20'den fazla teknoloji yarışması ve sergiler de açık olacak.

Gösteri uçuşlarında ise Solo Türk'ün yanı sıra Jandarma Çelik Kanatlar ve Türk Yıldızları semalarda hünerlerini sergileyecekler.

Sivil uçuşlar bölümünde ise öğrenciler ilk uçuş deneyimini yaşayacaklar.

JETLERİN SELAMLAMASIYLA BAŞLADI

Türk Hava Kuvvetleri ile Azerbaycan Hava Kuvvetlerine ait uçaklar, TEKNOFEST dolayısıyla İstanbul Boğazı'nın eşsiz manzarasında selamlama uçuşu gerçekleştirdi.  TEKNOFEST boyunca SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları başta olmak üzere gösteri uçuşlarının ve etkinliklerin devam edeceği bildirildi.

İstanbul Boğazı'nda heyecanlandıran dakikalar! Peş peşe sıralandılar

Festival alanına ulaşmak için Şirinevler Metro İstasyonu, Kuleli Metrobüs İstasyonu ve Yeşilyurt Tren İstasyonu'ndan 6 gün boyunca ring seferleri düzenleniyor.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.09.21 20:17 - Son Güncellenme: 2021.09.21 20:31 - Kübra Coşar-pasif
A