Tekne kurtarma seferberliği

Tekne kurtarma seferberliği

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde, kıyıya yakın bir yerde kayalıklara çarparak su alan tekne, çekici yardımıyla kıyıya çekildi. Kızı ve kendisi gibi diş hekimi olan eşiyle 6 saat boyunca teknelerini kurtarmak için mücadele eden Candan Usturga, "Teknemizin hasar görmesi değil, yardıma gelmeyen sahildekilerin duyarsızlığı bizi üzdü" dedi.

2013.05.02 13:22 - Son Güncellenme: 2013.05.02 13:22 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Tekne kurtarma seferberliği

Kuşadası'nda poliklinik işleten diş hekimi Candan-Ersin Usturga çifti, 21 yaşındaki üniversite öğrencisi kızları Doğa Usturga'yı da alarak dün saat 16.30 sıralarında 'Gıpsy' adlı tekneleriyle Kuşadası Setur Marina'dan denize açıldı. Pygale Plajı'na geldiklerinde, 7 metrelik, yelkenli ahşap tekne kıyıya 15 metre mesafede kayalıklara oturdu. Ersin Usturga dümende kalırken, Candan Usturga, kızıyla birlikte bir insan boyu derinliğindeki suya atlayıp, tekneyi iterek oturduğu yerden hareket ettirmeye çalıştı. Ancak, başarılı olamayan anne kız, sahilde kendilerini merakla izleyen kalabalığa seslenip, yardım istedi. Ancak, sahildekiler yardım etmek yerine cep telefonlarıyla olayı görüntülemeyi tercih etti. Bu sırada dalgalarında etkisiyle kayalara çarpan teknenin altı delinerek su almaya başladı. Çaresiz anne-kız sahile çıkıp, sahil güvenliği arayıp, yardım istedi. Olay yerine gelen sahil güvenlik ekibi, teknede hasar olması nedeniyle deniz yerine karadan çekilmesinin daha uygun olduğuna karar verip, ayrıldı. Bunun için bir çekici çağrıldı. Ancak, çekici tekneyi karaya çekmek için bin lira ücret istedi. Yapılan pazarlığın ardından halat bağlanan tekne çekicinin vinci yardımıyla karaya alındı.

6 saat sonra teknelerini karaya çıkartmayı başaran Candan Usturga, "Teknemizin hasar görmesi değil, bizi en çok üzen yardıma gelmeyen sahildekilerin duyarsızlığı üzdü. İnsanlık ölmüş. Sahildekiler yardıma gelse tekneyi bu kadar zarar görmeden kurtarabilirdik. Sahil Güvenlik ve teknemizin bağlı olduğu marina yetkililerinden de yardım göremedik. Hakkımızı yasal yollardan arayacağız" dedi.


Kuşadası Liman Başkanlığı yetkilileri ise karaya oturan teknenin kurtarılması için yapılabilecek bir şey olmadığını belirtip, "Sahil Güvenlik, insan canı için yardım eder. Bu olayda ise tekne kıyıda, altından hasar almış. Açık denize çekilse batacak. Bu nedenle Sahil güvenliğin yapabileceği bir şey yok" dedi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.02 13:22 - Son Güncellenme: 2013.05.02 13:22 - HABER MERKEZİ
A