Tek seferde 10 bebek doğurduğu iddia edilmişti, yalan çıktı

Tek seferde 10 bebek doğurduğu iddia edilmişti, yalan çıktı

Geçtiğimiz haftalarda tek seferde 10 bebek doğurduğunu iddia ederek dünya gündemine gelen Güney Afrikalı 37 yaşındaki Gosiame Thamara Sithole'nin hamile olmadığı açıklandı. Hamilelik numarasını akrabalarından yardım toplamak için yaptığı belirtilen Sithole'nin psikiyatri servisine kaldırıldığı aktarıldı.

2021.06.22 17:36 - Son Güncellenme: 2021.06.22 17:36 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Tek seferde 10 bebek doğurduğu iddia edilmişti, yalan çıktı

Geçtiğimiz haftalarda, Güney Afrika'da 10 bebek doğurduğunu iddia eden 37 yaşındaki Gosiame Thamara Sithole'in psikiyatri servisine kaldırıldığı açıklandı.

Ülkenin Ulusal Basın kuruluşu IOL News'in haberinde 10 çocuk dünyaya getirdiği belirtilen Gosiame Thamara Sithole'in 7 erkek ve 3 kız bebek dünyaya getirdiği, annenin ve bebeklerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtilmişti.

Guiness Rekorlar kitabına girip girmeyeceği araştırılan ve doğumun gerçekleşip gerçekleşmediği üzerine araştırma yapan yetkililer, böyle bir doğumun olmadığını tespit etti.

Kadının, akrabalarından yardım almak için böyle bir yalana başvurduğu ve yardımı aldıktan sonra kayıplara karıştığı aktarılırken Güney Afrikalı kadının ortaya çıktığı ve psikiyatrik değerlendirme için hastaneye kaldırıldığı açıklandı.

New York Post'un haberinde, 10 bebek doğurduğunu iddia eden ve daha sonra böyle bir durum olmadığı ortaya çıkan 37 yaşındaki Gosiame Thamara Sithole'in geçen hafta Johannesburg'daki Tembisa Hastanesi'nin psikiyatri servisine götürüldüğü ve bir sağlık ekibi tarafından muayene edildiği belirtildi.

NORMAL DOĞUM VE SEZARYEN İZİ YOK

Tıbbi değerlendirme sonrasında Sithole'in hamile olmadığı belirtilirken, ülkenin Ulusal Basın kuruluşu IOL News, aynı zamanda yakın zamanda sezaryen olduğunu gösteren herhangi bir fiziksel yara izi olmadığını yazdı.

Sithole'in avukatı Refiloe Mokoena ise, Sithole'un hastanede "artık kendi iradesi dışında tutulduğunu" söyledi.

HAMİLELİK FOTOĞRAFLARI DA YALAN ÇIKTI

Güney Afrikalı kadının hamilelik fotoğraflarının da düzmece olduğu belirtildi. Kadının, karnına çeşitli aparatlar koyarak şişliği artırdığı ve bu yolla insanları kandırdığı aktarıldı.

Ancak Güney Afrika'daki bazı basın yayın organları, kadının hamile olduğunu fakat 10 çocuğa değil, daha az çocuğa hamile olduğunu iddia etti.

REKOR MALİLİ HALİMAE'NİN

Bu alandaki rekor Mali uyruklu Halimae Cisse'ye ait. Cisse, mart ayında 9 bebek dünyaya getirerek "tek doğumda en çok sayıda bebek dünyaya getiren anne" unvanına sahip olmuştu.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.06.22 17:36 - Son Güncellenme: 2021.06.22 17:36 - HABER MERKEZİ
A