Tecavüze uğradı 16 ay hapis yedi

Tecavüze uğradı 16 ay hapis yedi

Dubai'de tecavüze uğradığı için polise giden Norveçli kadın "kamuya açık alanda zina yaptığı" gerekçesiyle 16 ay hapis cezasına çarptırıldı.

2013.07.17 23:30 - Son Güncellenme: 2013.07.17 23:31 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Tecavüze uğradı 16 ay hapis yedi

Daily Mail haberine göre olay geçtiğimiz Mart ayında meydana geldi. İş için gittiği Dubai'de tecavüze uğrayan Norveçli 25 yaşındaki Verdens Gang, şikayetçi olmak için polise gitti. Fakat polis merkezinde ummadığı bir durumla karşılaştı. Pasaportuna el konulan Gang, "kamuya açık alanda evlilik dışı cinsel ilişkiye girdiği" suçlamasıyla gözaltına alındı. Genç kadın ailesini vwe Norveç konsolosluğunu olaydan bir kaç gün sonra telefon açmasına izin verilmesiyle haberdar edebildi. Çıkarıldığı mahkemede ise genç kadın 16 ay hapis cezasına çarptırıldı. Gang "Yasalara göre zinaya ve alkol almaya verilen en yüksek cezayı verdiler ve suçlu bulundum" dedi.

İLK OLAY DEĞİL

Bu olay Dubai'de ilk değil. Avustralyalı 27 yaşındaki Alicia Gali, çalıştığı Starwood otelin barında alkollüyken 3 çalışma arkadaşının tecavüze uğramasının ardından 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Hastaneye gidip tecavüze uğradığını söyleyen ve yardım isteyen Gali'yi hastane görevlileri polise ihbar etmiş ve evlilik dışı cinsel ilişki ile suçlanmıştı.

YASALAR TECAVÜZÜ KABUL ETMİYOR

Birleşik Arap Emirlikleri yasalarına göre bir kadının tecavüze uğradığını iddia edebilmesi için tecavüz eden kişinin bunu itiraf etmesi ya da olaya şahit olmuş 4 tane yetişkin tanık bulması gerekiyor. Bunun dışındaki durumlar tecavüz sayılmıyor ve kadınlar evlilik dışı ilişki yaşamakla itham ediliyor. Şeriat yasaları bu konuda çok katı. BAE yasalarında evli olmayan 2 karşı cinsten yetişkinin el ele tutuşması bile hapis cezası almalarına yetiyor. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.07.17 23:30 - Son Güncellenme: 2013.07.17 23:31 - HABER MERKEZİ
A