Tecavüzcü sanılan adam 16 yıl sonra serbest bırakıldı
ABD'nin Los Angeles eyaletinde 16 yıl önce tecavüz suçundan tutuklanarak 55 yıl hapis cezasına çarptırılan 46 yaşındaki Luis Vargas'ın DNA test sonuçları sayesinde suçsuzluğu kanıtlandı. 16 yıl boşuna hapishanede yatan Vargas hakim karşısında gözyaşlarını tutamadı.
2015.11.24 10:43 - Son Güncellenme: 2015.11.24 10:44 - Dünya - HABER MERKEZİ
Los Angeles'te 1998 yılında üç kadının şikayeti üzerine 46 yaşındaki Luis Vargas tutuklanarak 55 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Suçsuzluğunu her daim ispatlamaya çalışan Vargas 16 sene sonra hedefine ulaşabildi.
DNA test sonuçları suçsuzluğunu ortaya çıkardı
Yapılan yeni DNA test sonuçlarını değerlendiren jüriler, Vargas'ın suçsuz olduğuna karar verdi. Ancak Vargas, ABD'de kalma izni olup olmadığı kontrol edileceğinden bir süreliğine gözetim altında kalacak. Mutluluğu yüzüne yansıyan Vargas, kararın sonuçlanmasıyla birlikte gözyaşlarına hakim olamadı.
Babasının suçsuzluğuna inan Crystal Vargas ise "Şuan çok mutluyum. Babam şuan gözetim altında kalacağından onu eve götüremeyeceğim. Ben babamın her zaman suçsuzluğuna inanıyordum." dedi.