Tecavüz iftirasına 5 yıl hapis

Tecavüz iftirasına 5 yıl hapis

Erzurum'da tecavüze uğradığı iftirasını atarak 5 kişinin cezaevine girmesine neden olan 20 yaşındaki kız, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Verilen hapis cezası ertelendi.

2013.12.06 16:41 - Son Güncellenme: 2013.12.06 16:42 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Tecavüz iftirasına 5 yıl hapis

Erzurum'da tecavüze uğradığını iddia ederek aralarında eski sevgilisinin de bulunduğu 5 kişinin cezaevine girmesine neden olduğu belirtilen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki A.K., 50 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Duruşmada tutuksuz sanık Ayşegül K. ile tecavüz davasında beraat eden müşteki sanıklar hazır bulundu. İfadesini verirken heyecanlı olduğu dikkat çeken üniversiteli Ayşegül K., şunları söyledi:

"Ben müştekilerden Kadir, Yasin ve Taha'yı tanırım. Okul arkadaşım olan Taha ile 4-5 ay arkadaşlığımız oldu. Bu arkadaşlığımız süresi içerisinde birlikte olduk. Taha beni daha sonra terk ederek başka bir kız arkadaşı ile okula gelmeye başlayınca bu bende ister istemez kıskançlık oluşturdu. Ben o gece alkollüydüm. Kendi rızamla arkadaşlarla birlikte oldum. Bu öfke ve kıskançlık bunalımı nedeniyle şikayetçi oldum. Daha doğrusu o gece birlikte olduğum arkadaşlardan şikayet ettim. Bu iftirayı öç almak kastıyla yaptım ancak bu çirkin iftiradan ötürü pişmanım."

"ŞİKAYETÇİ DEĞİLİZ"

Duruşmada müşteki olarak dinlenilen Y.Z., A.K., K.C., T.O. ve B.K. ise, "Sanık bize haksız bir şekilde iftira atmıştır. Herhangi bir zararımız yok. Sanık Ayşegül K.'dan şikayetçi değiliz" şeklinde ifade verdi.

Mahkemede daha sonra şikayetinden vazgeçen üniversite öğrencisi A.K., sanıklara iftira attığını söyledi. Bunun üzerine mahkeme, tutuklu 5 kişi hakkında beraat kararı vererek sanıkları tahliye etti; A.K. hakkında ise savcılığa suç duyurusunda bulundu.

5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün yapılan karar duruşmasında A.K., 'iftira' suçundan 10 ay hapis cezası aldı. Sanık ayrıca, 5 kişinin cezaevine girmesi nedeniyle, "kişileri hürriyetinden yoksun bırakmak" suçundan 10'ar ay olmak üzere 50 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme hükmün açıklanmasını 5 yıl süre ile erteledi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.12.06 16:41 - Son Güncellenme: 2013.12.06 16:42 - HABER MERKEZİ
A