TDK "Salgın Terimleri ve Türkçe" ilişkisini masaya yatırıyor

TDK "Salgın Terimleri ve Türkçe" ilişkisini masaya yatırıyor

Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından 8 Nisan'da "Salgın Terimleri ve Türkçe" adıyla çevrim içi bir bilgi şöleni düzenlenecek.

2021.03.31 15:21 - Son Güncellenme: 2021.03.31 15:21 - Eğitim
A
TDK "Salgın Terimleri ve Türkçe" ilişkisini masaya yatırıyor

2020-2021'e damgasını vuran Covid-19 salgını, günlük hayatın bir parçası haline gelirken bu durum tıp terimleri konusunu da farklı boyutlarıyla tartışmaya açtı. "Bulaşma", "bağışıklık" veya "temaslı" gibi kelimeler anlaşılır bulunurken, günlük hayatımıza giren "antikor", "entübe" veya "filyasyon" gibi terimler ise her zaman anlaşılır bulunmuyor.

SAĞLIK TERİMLERİ, TÜRKÇE YÖNÜYLE ELE ALINACAK

İlaç ve Eczacılık Terimleri Sözlüğü, Hemşirelik Terimleri Sözlüğü ve Açıklamalı Yürek Bilimi Terimleri Sözlüğü gibi birçok terim sözlüğü bulunan TDK, şimdi de salgın terimleri konusunda bir bilgi şöleni düzenliyor. Bilgi şöleninde, salgın döneminde günlük hayatın bir parçası haline gelen sağlık terimleri, Türkçe yönüyle ele alınacak. Bilgi şöleninde dil bilimi ve tıp alanından akademisyenlerce bildiriler sunulacak. Sunulacak bildirilerden bazıları şunları: "Türk Terim Tarihi İçinde Gelişmeler ve Sağlık Terimleri, Güncel Yaşamın Tıbbileşmesi ve Salgının Dile Etkisi, Salgın Dönemi Televizyon Programlarında Hastalıkla İlgili Söz Varlığı ve Bunların Kullanım Sıklığı."

Kurumun verdiği bilgiye göre, 8 Nisan'da saat 10.00'da başlayacak bilgi şöleninin video kayıtları TDK Youtube kanalından izlenebilecek.

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2021.03.31 15:21 - Son Güncellenme: 2021.03.31 15:21 - Gülcan Tekin
A