TBMM Genel Kurulu yarın olağanüstü toplanacak
TBMM Genel Kurulu, CHP'nin bazı vergilerdeki artışlarla ilgili genel görüşme yapılmasına ilişkin önerisini müzakere etmek üzere, yarın olağanüstü toplanacak.
2023.07.24 13:13 - Son Güncellenme: 2023.07.24 13:21 - Siyaset - HABER MERKEZİ
Genel Kurul'da milletvekilleri, CHP'nin yeterli sayıda imza ile olağanüstü toplanma talebinin ardından, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un toplantı çağrısı yapması üzerine, yarın saat 15.00'te bir araya gelecek. Genel Kurul'un açılması sonrasında görüşmelere başlanabilmesi için en az 200 olan toplantı yeter sayısı aranacak. Toplantı yeter sayısının sağlanması halinde, görüşmelere geçilecek.
Görüşmelerde, CHP'nin, "KDV ve ÖTV oranlarının yükselmesi ve temel ihtiyaç üzerindeki fiyat artışı nedeniyle oluşan sorunlara çözüm bulunması amacıyla genel görüşme yapılması" önerisi ele alınacak. Öneri üzerinde, siyasi parti grupları, görüşlerini dile getirecek.
Müzakerelerin sonunda, genel görüşme açılıp açılmamasına, işaretle oylama yoluyla karar verilecek. Yapılacak oylamada, oylamaya katılanların salt çoğunluğunun (151'den az olmamak şartıyla) sağlanması halinde, genel görüşme açılacak. Genel görüşmenin yapılacağı gün, özel gündem olarak Danışma Kurulunca tespit edilecek. İki günden az, 7 günden fazla olmamak kaydıyla genel görüşme için gün belirlenecek.
Genel Kurul'un açılmasının ardından toplantı yeter sayısı sağlanamaması halinde ise olağanüstü toplanma çağrısı düşecek.
Öne Çıkan Galeriler

Öne Çıkan Videolar
-
06:27
-
01:15
-
00:59
-
00:11
-
03:55
En Çok Okunanlar
- Belediyeden çalışanlarına rekor zam! 47...
- Yasa çıkacak diye fiyatları katlandı!...
- Bursaspor 3 puanı, 4 golle aldı!
- Eşcinsel olduğunu açıklayan imam öldürüldü
- Kira gibi rakamlar 'Kanunda açık, kiracı...
- Bursa'da kavgayı ayırmak isterken bıçaklandı
- 1 buçuk milyon TL'si yandı!
- "Allah'ın gönderdiği zatım" diyen gizemli...
- Promosyon ödemeleri 27 bin TL'yi buldu:...
- Milyonlarca emekliyi üzecek haber!...
- Bursa'da kış uykusunu unutan ayılar...
- Sokak ortasında eski eşini bıçakladı
- Bursa'da kamyonete çarpmamak için manevra...
- Günlük 1083 TL ödeniyor! Başvuru yağıyor...
- Bursa'da B Kafe'nin 8. şubesi Ataevler'de...