Tayland Kralı'nın metresine kraliçe unvanı

Tayland Kralı'nın metresine kraliçe unvanı

Tayland Kralı önce 'resmi metres' ilan ettiği, daha sonra sadakatsizlikle suçlayarak hapse attırdığı, ardından affedip Almanya'daki haremine çağırdığı, peşinden tüm resmi unvanlarını geri verdiği sevgilisine şimdi de hediye verdi. Kral doğum günü hediyesi olarak Sineenat'ı kraliçe mertebesine yükseltti.

2021.01.26 19:03 - Son Güncellenme: 2021.01.26 19:03 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Tayland Kralı'nın metresine kraliçe unvanı

Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn, 2019'un Temmuz ayında 'resmi metres' olarak atadığı Sineenat Wongvajirapakdi'ye doğum günü hediyesi olarak Kraliçe unvanı verdi.

2019 yılının Mayıs ayında eski koruması olan 42 yaşındaki Kraliçe Suthida'yla evlenen Kral Maha, 2 ay sonra 34 yaşındaki Sineenat Wongvajirapakdi'yi resmi metresi ilan etmişti. Bununla birlikte Tayland Kralı, Wongvajirapakdi'ye 'kralın soylu eşi' ünvanı ve tümgenerallik rütbesi unvanını vermişti.

Tayland Kralı'nın önce 'resmi metres' ilan ettiği, daha sonra sadakatsizlikle suçlayarak hapse attırdığı, ardından affedip Almanya'daki haremine çağırdığı, peşinden tüm resmi unvanlarını geri verdiği sevgilisine doğum günü hediyesi olarak Kraliçe unvanı verdi.

Ülkedeki kraliyet karşıtı gösterilerin yanı sıra özel hayatıyla da gündemde olan, uluslararası basında 'playboy' olarak da anılan Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn, 'resmi metresi' Sineenat Wongvajirapakdi'yi 36'ncı yaş gününde 'ikinci kraliçe' ilan etti.

68 yaşındaki Kral Maha ile Sineenat'ın kutlama fotoğrafları paylaşılırken fotoğraflarda çiftin başkent Bangkok'taki Wasukri iskelesinde düzenlenen bir Budist töreninde balıkları ve kuşları serbest bıraktığı ve ikisinin de mavi renkte aynı örnek giyindikleri görüldü.

2019 yılının Temmuz ayında eşinin yanında 'resmi metres' olarak ilan edilen atadığı Sineenat Wongvajirapakdi, üç ay sonra 'resmi metres' unvanını 'aşırı hırslı' olması ve 'kendini kraliçenin statüsüne yükseltmeye çalışması' suçlamalarıyla 'resmi metres' ünvanını kaybetmişti.

Tayland Kralı'nın ağzından yapğılan açıklamada, "Kral, Sineenat Wongvajirapakdi'nin davranışlarının saygısız olduğu kanısına vardı" ifadeleri kullanılmıştı.

Daha sonra Taylan Kralı Maha tarafından hapse attırılan Sineenat geçen yaz Maha tarafından affedilmiş ve Almanya'daki hareme çağrılmıştı.

Salgın boyunca 20 kişilik haremiyle birlikte Almanya'da Alp Dağları'ndaki lüks bir otele kapanan Kral, Sineenat'ı affetmiş ve yanına çağırmıştı.

Tayland Kralı'nın kendisini resmi 'metresi' olarak ilan etmesinin ardından, Tayland'da mutlak monarşiden parlamenter monarşiye geçilen 1932 yılından bu yana ilk kez bir hükümdar resmen çok eşli olmuştu.

Tayland Kralı Maha'nın resmi metresi unvanına sahip olan Sineenat Wongvajirapakdi daha önce Ananda Mahidol Askeri Hastanesi'nden hemşire olarak çalışıyordu.

Bununla birlikte son olarak Sineenat'ın 2012 ve 2014 yılları arasında çekilmiş, çoğu çıplak olan 1000'den fazla fotoğrafı sızdırılmıştı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.01.26 19:03 - Son Güncellenme: 2021.01.26 19:03 - HABER MERKEZİ
A