Tayan'dan Gemlik TSO'ya tebrik ziyareti
Gemlik sofralık zeytininin fidan olarak Ege, Akdeniz ve Güneydoğu'da teşvik edilmesinin Gemlik zeytini için olumsuz sonuçlar doğurduğunu söyleyen Turhan Tayan, "Gemlik zeytininin marka olarak geleceğiyle ilgili önlemlerin alınması lazım" dedi.
2013.08.23 11:46 - Son Güncellenme: 2013.08.23 11:46 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Akıt ve Meclis Başkanı Paşa Ağdemir'i ziyaret ederek hem yeni yönetimi kutladı hem de Gemlik'in zeytini, sanayisi ve turizmi gibi konularda bilgiler aldı. CHP Gemlik İlçe Başkanı Uğur Sertaslan ve yönetiminin de eşlik ettiği ziyarette konuşan Tayan, "Gemlik zeytine dayalı yüksek tarımsal potansiyelinin yanı sıra liman ve serbest bölge hizmetleriyle ilimizin yüksek ekonomik potansiyeline sahip bir ilçesidir. Bu ilçenin Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi önemli yer tutar. Gemlik ekonomisini yönlendiren Ticaret ve Sanayi Odası başkan ve yönetimini seçim sonrası kutluyor ve başarılar diliyorum" dedi.
"GEMLİK ARITMA TESİSİNE KAVUŞTURULMALI"
Gemlik zeytininin bir marka olarak, geleceğiyle ilgili gerekli önlemlerin alınmasının gerektiğine vurgu yapan Turhan Tayan, son yıllarda AKP iktidarının Gemlik sofralık zeytinini fidan olarak Ege, Akdeniz ve Güneydoğu'da teşvik etmesinin Gemlik zeytininin aleyhine olumsuz sonuçlar doğurduğunu söyledi. Tayan şöyle devam etti:
"Geçte olsa yanlış politikalardan dönülmüş olmasını önemsiyorum. Gemlik'in su ürünleri, balıkçılık potansiyeli yeniden ele alınmalı ve değerlendirilmelidir. Turizm potansiyeli dikkate alınmalıdır. Gemlik'in acilen arıtma tesislerine kavuşturulması hem tarımı hem sanayiyi hem de turizm potansiyelini olumlu etkileyecektir. Yerel seçimlere giderken gemlik arıtma tesisleri önemli bir konu olarak önümüzdedir."