Taşlı soyguna 8 yıl hapis

Taşlı soyguna 8 yıl hapis

ADANA'da taşla camını kırdıkları kuyumcu vitrininden 6 altın bilezik çaldıkları iddiasıyla haklarında 8'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan biri tutuklu 2 sanığın yargılanmasına başlandı. Sanıklar suçlamaları kabul etmedi.

2013.05.02 11:55 - Son Güncellenme: 2013.05.02 11:56 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Taşlı soyguna 8 yıl hapis

 


Olay, merkez Seyhan İlçesi Ali Münif Yeğenağa Caddesi'nde 20 Mart 2013'te meydana geldi. İddiaya göre, plakasız bir motosikletle olay yerine gelen maskeli, siyah giysili 2 kişiden biri motosiklette beklerken, diğeri taşla işyerinin vitrin camına vurdu. Camda açılan delikten elini sokan hırsızlık şüphelisi, 6 bilezik aldıktan sonra motosiklete binerek kaçtı. Olay yerinden 15 metre ileride kaza yapan hırsızlar, motosikleti olay yerinde bırakıp, Sarıyakup Mahallesi ara sokaklarına girerek kayıplara karıştı.

Soygunla ilgili çalışma başlatan polis, işyerinin ve çevredeki esnafın güvenlik kameralarını inceleyerek önce hırsızların eşkalini belirledi. Sonra da olayla ilgisi olduğu ileri sürülen 19 yaşındaki Tamer Demir ile 20 yaşındaki Zafer B.'yi yakaladı. Demir tutuklanırken, Zafer B. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. 'Mala zarar verme, kilitlenmek suretiyle muhafaza altına alınan eşya hakkında hırsızlık' suçlamasıyla 8'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sanıklar, haklarındaki suçlamayı kabul etmedi.

Tutuklu sanık Tamer Demir hem kendisinin hem de diğer sanık Zafer B.'nin suçsuz olduğunu ileri sürdü. Tamer Demir, "Daha önceden tanıdığım Azat Bayav motosiklet ile gelerek 'Çarşıya gidelim' dedi. Ehliyeti olmadığı için motosikleti ben kullandım. Olay yerine geldiğimizde bana 'Dur' dedi. Motosikleti durdurunca inip, kuyumcuya gitti. Camına bir şey fırlattı. Kırılan camdan altınları aldı, bana 'sür' dedi. Benim bu işi yapacağından haberim yoktu. Çalışıyorum, kazandığım para bana yetiyor. Ben bu olaya bilerek iştirak etmedim. Zafer'in de bu olayla hiç ilgisi yok" dedi. Sanık Zafer B. da suçlamayı kabul etmedi. Tanık olarak dinlenen 49 yaşındaki Sezai Aşkın da olay yerinde sanıklardan Tamer Demir'i motosikleti kullanırken gördüğünü, diğer sanık Zafer B.'yi ise görmediğini söyledi.

Mahkeme hakimi, müştekinin dinlenmesine, tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına ve Azat Bayav'la ilgili işlem yapılıp yapılmadığı konusunda araştırma yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi. Duruşma sonrası tutuklu sanık Tamir Demir, tanık Sezai Aşkın'a "Namussuzsun" diyerek tepki gösterdi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.02 11:55 - Son Güncellenme: 2013.05.02 11:56 - HABER MERKEZİ
A