Tartışmalı isim CIA başkanı oluyor

Tartışmalı isim CIA başkanı oluyor

Amerikan Senatosu İstihbarat Komisyonu, Başkan Obama'nın terörle mücadele danışmanı John Brennan'ın Merkezi İstihbarat Dairesi başkanlığı için yapılan atamasını onayladı.

2013.03.06 10:23 - Son Güncellenme: 2013.03.06 10:23 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Tartışmalı isim CIA başkanı oluyor

 

Obama Brennan'ı CIA başkanlığına atamıştı. Komisyon 3'e karşı 12 oyla Brennan'ın yeni görevini onayladı. John Brennan'ın atamasını resmileştirecek oylama ise önümüzdeki günlerde Senato'da yapılacak.

Senato İstihbarat Komisyonu'ndaki oylama öncesi yapılan tartışmalar gizli tutuluyor. Ancak Beyaz Saray'ın komisyona terör zanlısı Amerikan vatandaşlarını hedef alan hava saldırılarıyla ilgili bilgileri verdiği sanılıyor. Saldırılar insansız hava araçlarıyla gerçekleştirilmişti.

Bazı senatörler, Obama yönetiminin tartışmalı bulduğu bu uygulamasını hukuki açıdan doğru bulmuyordu. Brennan ise insansız hava araçlarıyla düzenlenen bu saldırıların arkasındaki yetkili olarak tanınıyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.03.06 10:23 - Son Güncellenme: 2013.03.06 10:23 - HABER MERKEZİ
A