Tartışılan el sıkışma için Azeri milletvekili ne dedi?

Tartışılan el sıkışma için Azeri milletvekili ne dedi?

Ermeni asıllı sanatçı Hayko Tataryan ile Azerbaycanlı milletvekili Genire Paşayeva'nın el sıkışması Azerbaycan'da tartışma yarattı.

2013.04.17 18:16 - Son Güncellenme: 2013.04.17 18:16 - Magazin - HABER MERKEZİ
A
Tartışılan el sıkışma için Azeri milletvekili ne dedi?

 


Türkiye'deki bir internet sitesinin düzenlediği ödül töreninde "Yaşam boyu meslek onur ödülü" alan sanatçı Hayko'nun aynı törende "Uluslararası dostluk ve başarı ödülü" alan milletvekili Paşayeva'nın masasına gelerek elini sıkması Azerbaycan'da eleştirilere neden oldu.

Katıldığı ödül törenini ve Hayko ile tokalaşmasını gazetecilere değerlendiren Paşayeva, olayın abartıldığını ve farklı yönlere çekilmek istendiğini söyleyerek, "Türk Milleti, kendisine uzatılan eli geri çevirmez" dedi.

Ermeni sanatçı ile tokalaşmasının herhangi bir "açılım" anlamına gelmeyeceğini ifade eden Paşayeva, törendeki konuşmasında, "Onun (Hayko) uzattığı elin barış için yeterli olmayacağını, barışın sağlanması için Ermeni ordusunun işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çıkması gerektiği ve bir milyonu aşkın Azerbaycanlı göçmenin yurtlarına dönmesinin şart olduğunu" söylediğini aktardı. Hayko'nun Azerbaycan'a yapılanlardan üzüntüsünü ifade ettiğini söyleyen Paşayeva, "Türk milleti, kendisine uzatılan eli hiçbir zaman geri çevirmez. Biz büyük bir milletin evlatlarıyız. Fakat, Tataryan'ın uzattığı el ile barış olmaz. Barışın sağlanması için Yukarı Karabağ ve diğer Azerbaycan toprakları gerçek sahiplerine, Azerbaycan'a geri verilmelidir. Yaşanan olayın farklı yönlere çekilmesi üzüntü vericidir" diye konuştu.
 

Diğer Magazin Haberleri için tıklayın


2013.04.17 18:16 - Son Güncellenme: 2013.04.17 18:16 - HABER MERKEZİ
A