Tarlada biber toplayan Bursalı öğretmen: Artık ümidim kalmadı!

Tarlada biber toplayan Bursalı öğretmen: Artık ümidim kalmadı!

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde tarlada biber toplayan kadınlara rastlayan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, yanlarına giderek bir sıkıntılarının olup olmadığını sordu. Biber toplayan genç bir kız Kayıoğlu'na, "Ben öğretmenim 8 yıldır atanamıyorum. Gerçi artık umudum kalmadı" diye karşılık verdi.

2020.11.09 14:33 - Son Güncellenme: 2020.11.09 14:38 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Tarlada biber toplayan Bursalı öğretmen: Artık ümidim kalmadı!

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde tarlada biber toplayan kadınlara rastlayan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, atanamayan öğretmen adayının sesine kulak verdi.

"ÖĞRETMENİM 8 YILDIR ATANAMIYORUM"

Orhangazi ilçesinden geçerken yol kenarında tarlada biber toplayan kadınları gören CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, aracını durdurarak yanlarına gitti. Kadınlara sıkıntılarının olup olmadığını soran Kayıoğlu'na biber toplayan genç bir kadın, "Benim var ama bir işe yarayacağını düşünmüyorum. Ben sosyal bilgiler öğretmeniyim uzun süredir atanamıyorum. Zahmette etmiyorum. Ümidim kalmadı artık" dedi.

"EĞİTİM TÜRKİYE'NİN MİLLİ SORUNU"

Atanamayan öğretmenlerin sorunlarını sıkça gündeme getirdiklerini söyleyen Kayışoğlu, "Eğitim gerçekten Türkiye'nin milli sorunu. Fakat atamalar konusunda maalesef sıkıntılar var. Eğitimin bütçesi artırılsın diye de önerge verdik ancak artırılmadı. İnşallah bunların hepsi olacak elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.11.09 14:33 - Son Güncellenme: 2020.11.09 14:38 - HABER MERKEZİ
A