Tarihi uzay yürüyüşü erken sona erdi
İngiliz astronot Tim Peake ve Amerikalı meslektaşı Tim Kopra TSİ 14:55'te başlayan ve 6,5 saat sürmesi planlanan uzay yürüyüşünü sonlandırdı. Kopra'nın kaskında su birikmesi üzerine tarihi uzay yürüyüşü planlanandan erken bitirildi.
2016.01.15 20:45 - Son Güncellenme: 2016.01.15 21:26 - Dünya - HABER MERKEZİ
Kaskta biriken su kabarcıkları astronotların hayatını tehlikeye atabiliyor. Tamamen karanlık bir ortamda, güneş panellerine değmeden uzay istasyonundaki parçanın değiştirilmesi, 60 metrelik bir mesafede kabloların birbirine dolanması riski taşıyor. Uzay İstasyonunun görevlerini tamamlayabilmesi için, rutin olarak bazı güç ünitelerinin değiştirilmesi gerekiyor. Fakat güneş panelleri yüksek sıcaklıkta olduğundan bu işlemin karanlıkta yapılması gerekiyor. Bu işlem yapılırken Uzay İstasyonu aynı zamanda hareket halinde olduğundan güneş panellerinin Güneşe dönmediği 90 dakikalık zaman aralığında işlemin tamamlanması gerekiyor.
Uluslararası Uzay İstasyonundan 61 metre (200 feet) uzaklıktaki güç ünitesini onarmak amacıyla yapılan uzay yürüyüşü projenin yürütülmesinden sorumlu NASA'dan Royce Renfrew'in talimatı üzerine sonlandırıldı.
Öne Çıkan Galeriler

Öne Çıkan Videolar
-
01:02
-
00:47
-
00:52
-
00:12
-
04:36
En Çok Okunanlar
- Bursalılar kar yağışına doyacak! Vortex...
- Bursa'da cinayet gibi kaza kamerada
- Bursa'daki ünlü restoranda mide bulandıran...
- Bursa'da benzinle sobayı harlamak isterken...
- Korkunç olay! " Necla teyzeyi diri diri...
- Bursa Ulu Cami önünde olmadığı ortaya...
- Dönerciden skandal hareket! O görüntüsü...
- Kayseri'den Bursa'ya geliyordu: Herkes onu...
- Bursa'da silahla ormanda heyecan arayan...
- Bursa'da Ramazan pidesi fiyatı belli oldu!
- Bursa'da zincirleme kaza: Can pazarı yaşandı!
- Bursa'da bir devir resmen kapandı! İşte...
- Santorini artık depremi bekliyor:...
- Ev almak isteyenler bu haber size! Şartlar...
- Bursa'da cesedi bulunan Porto Rikolu...